Voi alerga pe scari, multe scari :D

Anul acesta aveam două obiective mai importante la capitolul provocări personale. Recordul la echipă de 5 oameni care alergă legaţi un maraton şi alergarea pe scări timp de 24 de ore. Primul l-am reuşit acum aproape două săptămâni, iar pentru al doilea lucrez de ceva vreme cu Smart Atletic şi cu Pastel şi am tot sperat să îl facem anul acesta. Ei bine se va întâmplă până la urmă.

În primul rând evenimentul va fi unul din primele evenimente marca People for Sport, o asociaţie pe care am deschis-o împreuna cu Oana si Andrei Gligor prin care ne dorim sa punem umarul la promovarea sportului de masa în România, organizarea de evenimente sportive, promovarea mişcării în general şi a unui stil de viaţă sănătos.

Aşa cum am anunţat printre rânduri şi în alte articole sau comentarii, faţă de planul iniţial am decis ca evenimentul pe scări să fie unul deschis oricărui doritor de senzaţii extreme :). El va avea două probe: varianta MadSolo (1 persoană 24h) şi varianta în echipă.
Echipele pot fi de 2,4,6 sau 8 persoane.

De azi înainte va fi cunoscut ca …

Înainte să mai continuăm cu detaliile trebuie să îi dăm şi un nume, aşa că după multe dezbateri, numele la care am ajuns este Vertical Challenge. Mai jos aveţi şi logo-ul evenimentului.

leadboard

Avem şi facebook 🙂

Am făcut şi o pagină de facebook pentru acest eveniment, aşa că vă invit să daţi un like pentru a fi la curent cu ultimele noutăţi 🙂

Locaţia

Un eveniment aşa frumos avea nevoie de o locaţie pe măsură. Ne-am dorit o locaţie cu adevărat specială, acesta fiind unul din motivele pentru care a durat aşa mult obţinerea ei şi anunţarea evenimentului. Această va fi nu mai puţin altă decât Naţional Arena.

478493-438357-acoperis-panorama-stadion-national-arena

Susţinem proiectele în care credem!

La fel ca la Transmaraton dorim că participanţi să îşi aleagă una din cauzele caritabile oficiale ale evenimentului şi să încerce prin efortul lor să susţină aceea cauza.

Prima ediţie va avea loc …

Uneori ne ia valul, ne entuziasmăm şi poate ne blocăm prea tare pe a bifa cu orice preţ un obiectiv. De dată această împreună cu Bogdan Antohe, am decis să o facem cum trebuie. Să o luăm cu răbdare şi să îl pregătim aşa cum trebuie.

Aşadar prima ediţie oficială va avea loc undeva pe la începutul lunii iunie anul viitor, dată exactă sperăm să o avem în ianuarie :).

Ediţia BETA – Vertical Challenge – Steps for Life Edition

Înainte de prima ediţie va avea loc un mini eveniment, o variantă beta dacă vreţi: Vertical Challenge – Steps for Life Edition. El va avea loc chiar săptămâna viitoare, sâmbătă 26 octombrie. Va fi un eveniment cu uşile închise că să zic aşa, la care vor participa doar câţiva sportivi care vor alerga/merge pe scări maxim 12H. Vom lua startul la ora 8 dimineaţa şi ne vom opri la 8 seara. Va fi un eveniment de test atât pentru partea logistică cât şi un antrenament pentru mine pentru adevăratul eveniment.

Promitem să facem multe poze şi filmuleţe şi să le postăm cât mai repede pe facebook 🙂 Aţi dat like la pagina evenimentului?

Voi alerga 12H pentru Inima Copiilor şi proiectul lui Andrei Gligor

Chiar de la această prima ediţie dorim să susţinem o cauza frumoasă aşa că ne-am gândit la “Andrei Gligor până în Sahara”. Andrei a alergat peste 5000 kilometri pentru acest proiect, a alergat până în Sahara şi mai are un pic şi se întoarce. Din păcate, deşi Andrei şi-a terminat cursa, noi donatorii mai avem de parcurs încă 10.000 de euro pentru a atinge obiectivul de fundraising.

Andrei va pune şi de data aceasta la bătaie picioarele sale şi va fi unul din sportivi care vor alerga la ediţia beta.

Eu zic că mult de muncă nu mai e şi e foarte păcat că acest proiect să nu se finalizeze. Nu de alta dar nouă secţie de la Marie Curie se deschide în curând aşa că un Retcam s-ar potrivi la fix acum.

Alex şi Enona caută de multe luni un aparat care să se încadreze în cei 19.000 de euro strânşi până acum, dar nu prea au avut noroc. Mă gândesc însă că punând şi noi umărul şi crescând un pic acel buget vor avea şanse mai mari.

Ce provocare ai alege?

Te-ar interesa să participi la ediţia din iunie? La ce probă?
Nu uită să ne susţii cu un like la pagina evenimentului şi de ce nu o donaţie pe pagina lui Andrei.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

4 Comments

  1. Multa bafta!

    Din proprie experienta recomand un fel de manusa pentru a se putea folosi balustrada cat mai eficient la urcare si mai ales la coborare, chiar conteaza imens sa poti sa mai scutesti putin picioarele…

    In afara de acestea cel mai important mi se pare un ritm contant si sustenabil al coborare (la fel ca si al munte diferente mi se pare ca se face la coborare si nu la urcare)….

    /Radu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.