Vă invit la Herbalife Triatlon Buftea 2014

E o adevărată plăcere să vezi noi începuturi. Pegas Triatlon Club deşi un club foarte tânăr are deja multe iniţiative şi concursuri organizate: Cozia Mountain Run, Romnicianu Stairs Run, Pegas Duathlon Buftea, iar acum ne propun în data de 14 iunie o noua provocarea: Herbalife Triatlon Buftea.

Ieri deşi am ajuns puţin mai târziu m-am bucurat să pot ajunge la conferinţa de presă organizată Herbalife Triatlon Buftea. Cu atât mai mult cu cât în faţă am găsit oameni mari din sport care susţin evenimentul: Ciprian Bălănescu, Gabriela Szabo, Elisabeta Lipă, Anca Bucur, Adrian Nanulescu.

Triatlonul se va desfășura în orașul Buftea, unde se pare că organizatorii au găsit o deschidere mare, fiind a doua competiţie care o desfăsoară în oraş. Aici cred că domnul Primar merită nişte laude pentru deschidere.

Vor exista două tipuri de distanțe:
Distanța Olimpică (1,5 km înot, 40 km bicicletă, 10 km alergare) și
Distanța Sprint (750 m înot, 20 km bicicletă, 5 km alergare).

Concurenții se pot înscrie la categoria Individual sau Ștafetă, pentru ambele tipuri de distanțe.
Probele de alergare și de ciclism se vor desfășura pe asfalt, iar proba de înot în Lacul Buftea.

Odată cu acest concurs mă bucur să observ că se confirmă întoarcerea balanţei în favoarea concursurilor pe asfatl faţă de cele offroad. Chiar după conferinţă mă uitam pe graficul de participanţi de pe results.42km.ro. Desigur că nu sunt chiar toate concursurile acolo, dar cred ca trendul este destul de aproape.

Înscrierile se pot face până la data de 31 mai iar sportivii care fac parte din Lotul Național de Triatlon – elite și juniori – beneficiază de gratuitate la înscriere (conform Regulamentului Federației Române de Triatlon (FRTRI).

Triatlonul Herbalife Buftea va avea și o importantă componentă de responsabilitate socială, o parte din fondurile strânse cu ocazia Triatlonului urmând să fie direcționate către Casa Cireșarii II din București, sectorul 5 și destinate pentru reamenajarea exterioară a clădirii.

Programul umanitar Casa Herbalife, parte din platforma globală Herbalife Family Foundation, are ca beneficiar în România Centrul de primire în regim de urgență Cireșarii II din sectorul 5 unde am derulat atât programe de reabilitare a așezământului cât și programe de îmbunătățire a nutriției celor peste 50 de copii aflați în plasament. Este important ca acești copii să poată face mișcare în aer liber într-un mediu curat, pentru a avea un stil de viață sănătos și activ
a declarat Romeo Căzănescu, Country Director Herbalife România și Moldova.

Pentru mai multe informații accesați site-ul oficial al Triatlonului Herbalife – www.herbalifetriatlon.ro

herbalife Triatlon Buftea macheta

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.