Trans Romania Run 2011 – etapa 2

Dupa un start la 6 dimineata, o ploaie pe cinste si apoi un pic de soare am reusit cu totii sa terminam etapa 2 a Trans Romania Run in jur de ora 13:00.

Discutand aseara, am decis sa ne trezim la 6, asa mai scapam de soare si de trafic. Din pacate, soarele ne-a dat sah mat si dimineata am plecat pe un cer inorat si dupa jumate de ora a inceput o ploaie sanatoasa. Totusi, comparativ cu caldura de ieri, ploaia de astazi era de o mie de ori mai buna.

Capului plecat camionul basca nu-i zboara

Aceasta a fost lectia zilei. De dimineata, vantul adus de camioanele care treceau pe langa noi mai aducea si un dus rapid, care iti pisca un pic fata, ziceai ca ii grindina.
Dupa cateva ore, deja eram obisnuit, cum vedeam camionul: inclinat in fata, capul plecat si mana pe sapca. Nu au reusit sa imi zboare sapca decat o data, dar erau extrem de enervante, te cam opreau un pic in inaintare. Noroc ca de maine parasim drumul european, altfel as fi dezvoltat sindromul Charlie Chaplin din Modern Times in privinta camioanelor.

Harsova – cinquante centimeter

Nu stiu cati au ascultat vreodata la radio debitele Dunarii, dar asta a fost primul gand cand am vazut indicatorul de intrare in oras.
De aici, am mers inca vreo 9 km pana la podul peste Dunare. Desi ne faceam un pic de probleme, daca ne lasa sa trecem pe jos, pana la urma s-a dovedit ca nu aveam de ce. Foarte faina privelistea de pe pod, cam puternic vantul, dar fiind o portiune scurta era ok.
Am intrat si in al doilea judet al TRR: Ialomita. Primirea nu a fost foarte buna pentru mine, eu retinusem ca etapa de astazi se termina la 3-4km dupa Tandarei si, desi pe GPS mai aveam 15-16km pana in Tandarei, mai erau 19km. Cand am vazut era sa imi pice fata, nu alta. Am bodoganit singur un segment de 6km, care era si foarte greu. Parapeti pe margine fara nici o suvita de pamant intre el si sosea, tiruri care treceau la centrimetri de tine. Din fericire, la finalul acestei potiuni urate, am aflat ca ne oprim la 5km inainte de Tandarei :D.

Incurajari de pe margine

Astazi nu a fost o zi prea reusita din punctul asta de vedere. Doar niste claxoane, doua – trei remarci seci: De ce alergi? sau E concurs? Cat castigati.
Corin a fost mai fericit din punctul asta de vedere, a primit o invitatie de la domnisoara in fusta mini la o discutie privata in lanul de porumb. Oficial a refuzat hotarat.

Informatii cronometru

Concluziile zilei

– Desi ieri seara eram foarte bucuros ca nu am facut febra, azi spre final am simtit putin picioarele obosite si acum merg putin intepenit cand ma ridic de pe scaun. Incepand de maine cred ca febra si oboseala se vor accentua din ce in ce mai mult.
– Caldura ma omoara, stiam asta de ieri, dar am mai realizat inca odata cand astazi m-am simtit mult mai bine, desi a fost si un pic mai lunga si m-am trezit cu noaptea in cap.
– Maine urmeaza o etapa lunga de 60km. Sper sa ma tina bine balamalele ;))

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

15 Comments

  1. Bafta multa, baieti! Sper sa postezi zilnic pe blog ca e foarte interesant sa citim relatarile etapelor la cald 🙂

  2. vad ca se face cald de maine, numai bine cat sa traversati baraganul 🙂

    pe la munte o sa fiu un picut mai bine. SPOR!

  3. Nu am alta posibilitate de a intra in contact cu tine. As dori sa imi dai niste detalii despre Semimaratonul trail Fagaras- Sambata din data de 07.08.2011. Sunt foarte interesat de o participare si nu am detalii. Multumesc anticipat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.