Trans Romania Run 2011 – etapa 14

O etapă care trebuia să fie una uşoară. Era ultima etapă, cea mai scurtă. Din păcate, a fost un pic mai grea, cel puţin pentru mine. După ce am scăpat în urmă cu două zile de o durere în laba piciorului, în ultima zi m-a durut muşchiul imediat de deasupra genunchiului (am aflat că se numeşte vastul medial). Totuşi, am ajuns cu toţii cu bine la finalul etapei şi al cursei de 822km.

De dimineaţă, am plecat puţin pe frig, nu era chiar o zi frumoasă de alergare, dar eram deja obişnuiţi cu vremea asta. Măcar nu plouă.
Am plecat uşor, tica, tica, numărând kilometri până la Oradea: 40 … 30 … 20 … 10.
Cu 13km înainte de Oradea ne-a ajuns şi echipa TVR. Ne filmau mergând paralel cu noi şi din faţă. La un moment dat, am început să fac schimb cu Şerban la trena de filmat ;)). Nu era aşa simplu să ţii poziţia de drepţi pentru cameră.

La intrarea în Oradea ne-a aşteptat un tip (scuze, nu am reţinut numele) care ne-a oferit apa şi un gel Sponser. Mi s-a părut un gest foarte fain şi amuzant în acelaşi timp. Cred că asta e primirea pentru alergători, în loc de tradiţionalul: pâine şi sare. El ne-a aşteptat şi la finish. Mulţumim frumos pentru încurajări.

Finish

Am trecut destul de repede prin Oradea şi ne-am regrupat cu toţii la 5km de Vama Borş. De aici am plecat grupat, însoţiţi pe ultimii doi km de Lucian Clinciu, care a venit special să alergăm ultima bucată împreună. A fost o surpriză foarte plăcută.
Finish-ul a fost un pic cam brusc, am ajuns în benzinăria dinainte de vamă şi ne uităm cu toţii unii la alţii: Gata s-a terminat, nu mai e nimic?
Cred că am oferit un adevărat spectacol pentru camionagii şi pentru cei de pe autocare care au văzut 3 oameni alergând până în capătul benzinăriei că apoi să se oprească pentru felicitări, îmbrăţişări şi binenteles o baie cu şampanie ;)).

Distanţă şi timp

Gânduri finale

Finish-ul a fost un pic cam brusc, parcă ne aşteptam la altceva, ce anume nu aş putea spune. Însă după ce s-au liniştit apele a venit încet, încet şi sentimentul de satisfacţie şi bucurie pentru terminarea cursei.
Mulţumesc frumos Lucian pentru surpriză şi tipului din Oradea pentru primire şi încurajări.

Ce urmează de acum? Sunt câteva lucruri in calendar, o detaliez mai mult in următoarea postare 😉

Poze

https://www.facebook.com/media//?set=a.187872181268530.66181.155693917819690

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

5 Comments

  1. Felicitari pentru reusita traversarii Romaniei, v-am urmarit aproape zilnic!
    Totusi mai am o mica curiozitate: cum v-ati intors acasa de la Vama Bors? 🙂

  2. Salut
    E primul comment pe care-l las, desi v-am urmarit blogurile(al tau si al lui Serbani)in fiecare zi pe parcursul celor 14 etape.Ati fost extraordinari! Felicitari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.