Toma Coconea urca in top 10 la Red Bull X-Alps

Toma Coconea este și anul acesta prezent în una din cele mai grele curse de anduranță din lume: Red Bull X-Alps. Așa cum ne-a obișnuit el reușește să urce în clasament de pe poziția 28 pe locul 10 după un ultramaraton de 120 de kilomentrii cu parapanta în spate.

Îl puteț urmării live pe Tomi pe adresa: www.redbullxalps.com/live-tracking

Toma Coconea (ROU), racing through the night after pulling his Led Lenser Night Pass, got some unexpected support as a fan joined him for the run.

Posted by Red Bull X-Alps on Tuesday, July 7, 2015

 

Detalii în comunicatul oficial de mai jos.

Anul acesta, mai mult ca oricand, Toma Coconea a reusit sa ne tina cu sufletul la gura. Era la un pas sa fie penalizat, ceea ce l-ar fi tinut minim 24 de ore pe loc. Insa, comisia de concurs, dupa mai multe evaluari, a decis ca Toma nu a intrat in spatiul aerian interzis si a putut continua concursul.

Cea de a doua zi de concurs a venit si cu primele probleme pentru veteranul Red Bull X-Alps, Toma Coconea. De dimineata a primit vestea ca este sub investigatie. Au urmat cateva ore bune in care nu stia daca va fi penalizat sau nu. Daca ar fi primit 24 sau 48 de ore repaos, pentru el, cursa s-ar fi aflat spre final, pentru ca incepand de maine, in fiecare zi, ultimul concurent din clasament va fi eliminat.

Impreuna cu suporterul sau, Daniel Pisica, a decis sa isi foloseasca “Night Pass-ul” si, cu 120 km alergati in ultimele 24 de ore, a reusit sa ajunga de pe locul 28, pe pozitia 10.

“Era singura sansa sa revin in top. Chiar daca am alergat atat, acum, parca am si mai multa forta sa continui. Nimic nu ma poate opri”, a spus Toma Coconea.

Acum, romanul urca spre varful Hohe Kisten (1922 metri), de unde intentioneaza sa zboare catre cel de-al patrulea turnpoint – Sugspitz (2925 metri).

Lupta pentru suprematie se da intre “titanul” Christian Maurer, campionul en-titre si austriacul Paul Guschlbauer, ocupantul locului 9 la editia precedenta.

Ieri, 27 de atleti dintre cei 32 de participanti, au fost penalizati cu doua ore pentru o deviere de la ruta oficiala cand au urcat catre primul turnpoint, la Gaisberg. Este pentru prima oara in istoria Red Bull X-Alps cand se aplica o penalizare in masa. Initial, comisia de concurs stabilize 6 ore penalizare, insa in urma reclamatiilor si argumentelor aduse de participanti s-a decis o diminuare a “pedepsei”.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.