Soseste Inov-8 Race Soc 16 – review

Pentru tot echipamentul de alergare, cred că regula numărul 1 este: fără bumbac. E un pic împotriva crezurilor noastre, dar pentru activităţi fizice bumbacul nu este cea mai bună opţiune. Iar la şosete cu atât mai mult. Sper că nu aţi păţit, dar eu am testat asta pe propria piele sau mai precis pe propriile bătături, unele foarte “frumoase” făcute de la umezeala reţinută în şosetele de bumbac. Din acest motiv sunt un pic cam “mofturos” în domeniul şosete de alergare, dar pot spune că sunt foarte încântat de Inov-8 Race Soc 16.

Oi fi eu mofturos, dar să ştiţi că am nişte criterii clare după care îmi aleg şosetele. Nu strâmb din nas decât cu un motiv subiectiv, dar bine întemeiat şi logic, cel puţin în viziunea mea :-p.

1. Fără bumbac, deloc, nici măcar 1%

Pe lângă factorul umezeală, şosetele de bumbac (fie ele si cu cu ţ%) nu stau la fel de bine pe picior şi mai fac cute. Apoi să vezi tu ce beşici faci de la o cută în şosetă ;))

Race Soc 16 sunt făcute din:
– Coolmax Futura Maximizer: 70%
– Skinlife: 25%
– Elastan: 5%

2. Nici prea lungi, nici prea scurte

Nu săriţi, că nu e un moft. E un motiv logic şi măsurabil:
– dacă sunt prea lungi mai au obiceiul să alunece şi mă stresează când se adună la gleznă
– dacă sunt prea scurte (sub Maleolă – osul/umflătură din zona externă a gleznei) îmi dau impresia că sunt ca nişte şosete care au alunecat foarte tare şi mă stresează

Inov-8 Race Soc 16 sunt perfecte din punctul asta de vedere, pentru piticul stresat din mine. Trec cu un deget peste Maleolă.

3. Şosete subţiri

Am încercat tot felul de şosete, mai groase, mai subţiri, de compresie, cu tehnologii de astrobroncozauri :-p. Până la urmă tot cu sosesetele simple şi subţiri mă simt cel mai bine.
Inov-8 Race Soc 16 îmi plac tocmai din acest motiv, sunt subţiri şi uşoare (16 grame), nu că asta m-ar face mai rapid, dar eu mă simt mai bine şi mai confortabil, pentru că:
– am impresia, subiectivă desigur, că respiră mai bine decât şosetele mai groase
– nu îmi strâng degetele la fel ca cele de compresie
– le pot încălţa fără să mă chinui 5 minute ca o piţi încercând să intre în blugii cu 2 mărimi mai mici :-p

Concluzii

Mi-au plăcut mult şosetele Inov-8 Race Soc 16. Am alergat deja în ele de două ori şi m-am simţit foarte bine. Rămân cu o curiozitate: cum rezistă în timp. Principala problemă la şosetele subţiri este că se uzează uşor şi te trezeşti cu găurele pe la degete ;)).

Şosetele le puteţi găsi la Running Shop la preţul de 62 ron / set 2 perechi, un preţ mai ieftin chiar decât unele asemănătoare din Decathlon.

Tu ce şosete foloseşti ?

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

2 Comments

    • Incearca sosete de compresie. Teoretic ele ar tb sa stea pe picior mai bine si sa nu mai faci besici.
      Insa este important sa vezi care este cauza lor. La unii e din cauza cutelor de la sosete, alteori insa este din cauza frecarii cu soseta, caz in care poti incerca si o crema de antifrecare, gasesti in Decathlon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.