Serata Alergătorului revine

Nu ştiu ce fac alţii duminică asta la ora 19:00 dar eu o să fiu la Serata Alergătorului şi mi-ar place să fii şi tu alături de mine. Pentru această ediţie vă propunem un film care vă va face o poftă nebună de alergat: Unbreakable: The Western States 100.
De asemenea în program: sprijinirea unei campanii umanitare și lansarea revistei Alerg nr. 8.

“Serata Alergătorului” sunt întâlniri informale iniţiate de Marian Chiriac împreună cu subsemnatul în care vizionăm un film/documentar, discutăm, dezbatem, fireşte pe teme din domeniul alergării.

Filmul

Nu sunt multe filme sau documentare despre ultramaraton, dar cele care sunt, cel puţin cele care le-am văzut eu, sunt extraordinare.
Unbreakable: The Western States 100, un film realizat de JourneyFilm, urmăreşte povestea ediţiei din 2010, una în care giganţi din acest sport s-au duelat pe acelaşi traseu: Kilian Jornet (neînvins la nici o cursă), Anton Krupicka(câştigător la toate cursele pe care le-a terminat), Geoff Roes (câştigător la toate cursele de 100 de mile la care a participat)şi Hal Koerner (câştigătorul ediţiilor din 2008 şi 2009). Închipuiţi-va că aţi putea alerga alături de aceştisuper-oameni, să vedeţi cum se desfăşoară o cursă pentru ei? Cam asta oferă acest film.

Ce e şi mai interesant este că nu vom vedea doar aceşti patru fantastici alergând poate cea mai dură cursa de ultramaraton ci vom afla şi poveştile lor. Pe toată lungimea filmului sunt înserate frânturi din viaţa lor: ce fac în timpul liber, ce fel de oameni sunt, cum se antrenează.

Filmul este vorbit în engleză și nu este subtitrat.

Haide-ţi să îl ajutăm pe Andrei

Unul dintre primii interesați să vizioneze acest film este prietenul nostru Andrei Gligor, care încearcă în acest moment să îmbine nu utilul cu plăcutul, ci grija față de semeni cu un strop de nebunie. După cum ați mai putut citi într-unul din articolele anterioare, el a demarat recent un proiect prin care și-a propus să strângă suma necesară achiziționării unui aparat important pentru depistarea precoce a problemelor oftalmologice la copiii nou-născuți.
Pentru Andrei această aventură înseamnă o cursă de 8 luni în care va alerga singur 3600 km, echivalentul distanței în linie dreaptă București – Tindouf (Algeria), la care se vor adauga cei 42 de kilometri ai maratonului Sahara. Pentru că ne place proiectul lui, dorim să fim alături de el și să “cumpărăm” câțiva kilometri, de aceea ne-am bucura dacă participanții la Serata Alergătorului vor contribui cu o mică sumă de bani, care ulterior va fi donată în contul proiectului, prin intermediul site-ului andreigligor.ro/.

Schimb de carti

Începând cu ediţiile trecute ne-am gândit să facem la fiecare ediţie schimb de cărţi. E simplu: fiecare vine cu ce cărţi are pe acasă, despre alergare, pe care să le împrumutăm la cei care doresc. Au fost împrumutate deja la ediţia trecută câteva cărţi (rog pe cei care le-au împrumutat să le aducă înapoi dacă au reuşit să le citească). Sper să mai aduc încă două cărţi şi la ediţia aceasta.

Te-am convins sa vii alaturi de noi ?

Așadar, dacă vreți să vizionați un film spectaculos și, în același timp, să oferiți o mână de ajutor pentru o cauză bună, vă așteptăm duminică, 2 septembrie, ora 19, pe Calea Victoriei nr. 120 (curtea Green Hours). Accesul către sală se face pe intrarea principală, la etaj, sala fiind amplasată în partea dreaptă a scărilor. Deoarece numărul de locuri este limitat, vă rugăm să confirmați participarea printr-un e-mail la adresa [email protected]. De asemenea, există posibilitatea să prelungim distracția la un pahar de suc, însă pentru aceasta este necesar să facem o rezervare, de aceea vă rugăm să precizați în e-mail dacă doriți acest lucru.

Nu în ultimul rând, doritorii pot primi și ultimul număr al revistei Alerg.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.