Puma Faas 250 review cu un test de transpiratie

Acum că a venit vara multe persoane se gândesc cu groază la drumurile cu transportul în comun, la problemele legate de transpiraţie. Griji legate de transpiraţie am şi eu, însă nu în legătură cu transportul, unde încerc să folosesc bicicleta cât mai des, ci de cât de mult transpir. Din acest motiv, de dimineaţă, am făcut un antrenament de test unde am încercat să văd cât transpir într-o oră la ritmul în care voi alerga cursa de 24h. Cu această ocazie am testat şi noile încălţări primite de la Maratonul Internaţional Cluj la concursul Pro Sport: Pumă Faas 250.

Am avut de ales între mai multe modele din seria Puma Faas, însă i-am ales pe aceştia din două motive: greutate şi culoare.
La 190 de grame bucata, sunt destul de uşori şi asta se poate vedea şi din modul cum sunt construiţi:
– toată partea superioară este o plasă.
– limba este o simplă bucăţică de piele subţire
Pe lângă greutate, aceste lucruri ajuta şi la o bună ventilaţie a piciorului, mai ales acum când vin căldurile.

Talpa este destul de inedită, nu are foarte multe crestături însă, cel puţin pe bandă, se lipeşte foarte bine. Sunt curios cum se descurcă pe asfalt şi mai ales pe asfaltul ud ;))

Nu au o amortizare foarte mare, însă pentru antrenamente de viteză şi distante mai scurte sunt excelenţi. Dacă vrei să treci pe încălţări pe noul tred minimalist, aceştia pot fi o opţiune. Nu sunt chiar încălţări “zero drop” (diferenţa zero între grosimea tălpii din zona călcâiului şi din faţă) însă pot fi cu siguranţă folosiţi pentru perioada de tranziţie.

Minusuri
Până acum singurul minus care l-am găsit e lăţimea. Nu au o lăţime foarte mare în faţă, lucru care personal nu mă deranjează însă ştiu persoane care au probleme din cauza acestui aspect.

Concluzie

Eu am alergat în iei o oră jumate pe bandă şi m-am simţit excelent. I-am simţit foarte confortabili de când i-am pus în picioare în magazin. Nu ştiu dacă îi voi folosi în curse, însă cu siguranţă îi voi mai încerca la antrenamente de viteză. Mai am o mica temere la cum va ţine plasa în timp, dar aici om trăi şi om vedea.

PS: Se pare că am un ritm al transpiraţiei de cam 1kg/oră.

Reclamă