Protocolul de colaborare privind dezvoltarea infrastructurii sportive românești 2015-2016

Ministru al Tineretului și Sportului și Ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice vor investi în perioada 2015 – 2016 aproximativ 100 milioane de euro în reabilitarea și dezvoltarea infrastructurii sportive din România. Investiții pentru care la finalul luni ianuarie cele două ministere au semnat protocolul de colaborarea privind strategia de dezvoltare a infrastructurii sportive în România. Ele vor avea două direcții importante: dezvoltarea infrastructurii destinată sportului de masă și dezvoltarea infrastructurii pentru sportul de performanță.

Pilonul destinat sportului de masă cuprinde 34 de obiective, are un buget de 17.2 milioane de euro și presupune construcția a: 28 de săli de sport, 4 bazine de înot,2 minicomplexuri de sport.

Pilonul destinat sportului de performanță este împărțit în 18 obiective de infrastructură și are alocată o sumă de 85.79 milioane de euro. În baza acestei sume se vor construi și/sau reabilita: 5 Complexuri sportive,6 săli polivalente, 6 bazine de înot (din care: 2 olimpice și 4 polo), 1 patinoar artificial.

Pentru a creşte numărul bazei de selecţie, pentru a repoziţiona România în topul ţărilor care fac performanţă la competiţii, pentru a oferi condiţii de pregătire şi pentru a organiza evenimente de talie mondială este nevoie de un întreg context bine pus la punct şi de o revitalizare a întregului sistem sportiv din România. În acest sens Guvernul României, prin MDRAP, va investi în perioada 2015 – 2016 aproximativ 100 milioane de euro în reabilitarea și dezvoltarea infrastructurii sportive din România
declarat Gabriela SZABO, Ministru al Tineretului și Sportului

Cât de mult credeți că vor ajuta noile invetiții?

Pe hărtie lucrurile se miscă cel puțin. Eu mă gândesc să fiu încrezător și să cred că se vor realiza planurile până la finalul lui 2016 cum s-a anunțat. Patinuarul este cred unul foarte necesar în București care acum nu are nici unul.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.