Programe cu licenta – azi Total Commander

Dupa ce am trecut de varsta adolescentei, si mi-ai iesit fluturii din cap, mi-am dat seama ca daca niste oameni au muncit pentru a scoate un software mi se pare normal sa platesc ca sa ma folosesc de el. De atunci am incercat sa folosesc pe cat posibil doar programe licentiate sau daca nu e posibil opensource.

Stiu ca multora li se pare ca bani pe o licenta sunt aruncati pe fereastra, insa poate ar trebui sa se gandeasca ca unii oameni traiesc din asta, adica nu stiu cat de corect li s-ar parea daca cineva le-ar fura din veniturile lor. Este adevarat ca veniturile multor romani nu prea le permit cumpararea unor licente, dar la fel de adevarat este si ca pentru fiecare program paid sunt si o multime de alternatie free.

Acum sa spunen ca inteleg utilizatorii casnici, insa atunci cand castigi bani folosind un program crack-uit mi se pare cam aiurea.

Anyway, azi dupa ce am folosit de mult timp programul Total Commander in varianta shareware, m-am saturat sa tot dau 1,2,3 si l-am cumparat cu licenta. Stiu ca nu e mult, insa cred ca e inca un pas spre target-ul de crack-free pe care mi l-am propus.

Si sunt multumit pentru ca in ultima vreme a mai facut figuri Total Commander, dar de cand am instalat versiunea licentiata .. nu am mai avut acele probleme. Pentru cei care nu stiu, de cele mai multe ori programele crack-uite dau o multime de errori nu de la calc sau ca e prost acel soft … ci de la faptul ca acel crack altereaza soft-ul original si deci nu are acelasi performate.

Sper ca in timp mai multi romani sa fie constienti de furtul intelectual, si macar sa se gandeasca la cumpararea unei licente … macar pentru programele care le folosesc in “campul muncii”.

Cheers

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.