Primul Maraton/Raiffeisen Runners. Bilanț după o lună (II)


Acum o lună, împreună cu Marian Chiriac, am început proiectul Primul Maraton cu o echipă Raiffeisen Runners. Obiectivul nostru comun este ca, pe 9 octombrie, alergătorii să fie capabili să termine primul lor maraton, la București. Echipa Raiffeisen Runners este formată din cinci alergători din București (dintre care trei fete) și doi din țară (o fată). Continuăm acum prezentarea programelor lor de antrenament.

Bilanțul altor doi alergători este disponibil aici.

Mihaela Nanu

Varsta: 29
Oras: București
Target: 4 ore 30 min

În intervalul 9 iunie – 3 iulie a efectuat 12 antrenamente de alergare. A parcurs, cu aproximație, 87.4 km

Primele impresii

După circa o lună de antrenamente rămâne marea mea întrebare: oare o să reușesc? De multe ori spun “da”, mai ales după un antrenament lung, atunci când văd că se poate, iar acum fac ceva ce nu credeam
că pot face acum câteva luni. În ultima săptămâna am fost în concediu, dar totuși am alergat 6 antrenamente, parcurgând în total distanța maratonului. Fiecare antrenament a fost greu, iar dacă le pun cap la cap … mă cam sperii. Și mă întreb: ca să termin maratonul, oare trebuie să adun antrenamentele sau să le înmulțesc?! 🙂 Deja lumea se agită în jurul meu, wow – Miha merge la maraton – deci, trebuie să reușesc!

Sorin Ichim

Varsta: 32
Oras: Bucuresti
Target: 5 ore

În intervalul 9 iunie – 3 iulie a efectuat 6 antrenamente de alergare. A parcurs, cu aproximație, 58.5 km

Primele impresii

Pentru mine totul a început anul trecut când, împreună cu alți trei colegi, am hotărât să formăm o echipă Raiffeisen care să participe la Maratonul Internațional București. Distanta de la ștafetă, de 10,5 km, părea ușor de parcurs, mai ales că sunt o fire sportivă și consideram că am condiția fizică necesară. Nimic mai fals: am terminat cursa complet epuizat și am șchiopătat aproape două săptămâni dupa eveniment. Am rămas însă cu amintiri plăcute, am fost fericit să termin cu succes cea mai lungă alergare din viața mea, mi-a făcut plăcere să fiu alături de atât de mulți oameni pasionați și i-am privit cu admirație pe cei care au alergat cu zâmbetul pe buze o distanță atât de lungă. Mi-ar fi plăcut să fiu ca ei… și m-am hotarat sa le urmez exemplul.
Programul Primul Maraton s-a potrivit de minune planurilor mele, așa că m-am înscris cu entuziasm. Sunt convins că alături de cei care ne pregătesc și respectând programul strict de antrenament vom reuși toți să ducem la bun sfârșit această încercare. Va fi dificil, dar victoriile facile nu motivează pe nimeni.

Andreea Irinie

Varsta: 24
Oras: Bucuresti
Target: 5 ore 30 min

În intervalul 9 iunie – 3 iulie a efectuat 6 antrenamente de alergare. A parcurs, cu aproximație, 49 km

Primele impresii

În urmă cu două luni am dat peste un citat foarte interesant: “Ziua în care vei fi responsabil şi nu vei mai găsi scuze, aceea este ziua startului care te va purta spre succes”, care m-a determinat să mă alătur proiectului Primul Maraton.
Întotdeauna mi-a plăcut să alerg, însă niciodată nu am reuşit să fac acest lucru constant. Acum, însă, având un program personalizat, pe Marian si Gabi alături, lucrurile s-au schimbat, alerg de trei ori pe săptămână şi ce e mai important simt că evoluez continuu.
A fost, este şi va fi greu, nu atât fizic cât mai ales psihic, cu asta ma lupt acum, când alerg o oră jumătate, nici nu vreau să mă gândesc cum va fi când voi ajunge la cinci ore. Îmi doresc însă să termin cursa, să nu îi dezamăgesc pe cei din jurul meu, vreau să-mi demonstrez mie însămi că POT.   

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

5 Comments

  • @634e0239b18ec6a146a36328dcf8a154:disqus Daca iti doresti, poti sa incepi un antrenament si singur. Poti gasi multe sfaturi utile si  raspunsuri la multe intrebari pe forumul maraton.info.ro

   • Am reinceput sa alerg de vreo 4 luni, de 3 ori pe staptamina. La momentul asta alerg 4 tururi de lac in Tineretului in aprox. 1 ora si vreo 9 minute. 
    Ar trebui sa ma concentrez mai mult pe marirea distantei sau a vitezei care-i cam de melc? 

    Am vazut ca exista o regula ce priveste marirea distantei, nu mai mult de 10% in doua saptamini. E o regula pe care o recomanzi sau pur si simplu cresc distanta cind ma simt in stare si cu cit ma simt in stare? 🙂

    • @634e0239b18ec6a146a36328dcf8a154:disqus Totul depinde de ce scop ai. Daca vrei doar sa alergi, atunci cresterea distantei e relativa. 
     Daca doresti sa alergi o anumita distanta, poate si intr-un anumit timp, atunci trebuie sa maresti distanta. Cresterea ei se face in functie de targetul tau. Este oky regula cu 10%, insa totul depinde si tine, trebuie sa incerci sa iti dai seama daca esti prea obosit si nu apuci sa te refaci dupa un antrenament si sa incerci sa mai iei o pauza.
     Daca scopul tau e sa alergi un maraton,.semimaraton sau 10km ar fi bine daca ai cauta un program de antrenament specializat pentru asta. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.