Personalităţile alături de care poţi alerga la Wings for Life World Run

Una din părţile cele mai frumoase la evenimentele de alergare de masă este faptul că participi pe acelaşi traseu, cot la cot dacă vrei, cu nume mari din sport sau din alte domenii. Ei bine, la Wings for Life World Run vei putea alerga nu doar cu cei din România, dar cu o mulţime de vedete din toată lumea. Dacă nu te-ai înscris deja o mai poți face până duminică, 27 aprilie, ora 24 pe www.wingsforlifeworldrun.com/ro sau în ziua concursului, între orele 09-11, însă locurile vor fi limitate.

Personalităţi din Romania

Pe 4 mai 2014, ambasadorii locali Wings for Life World Run – Mihaela Rădulescu, Dani Oțil, Toma Coconea și Andrei Roșu – vor lua startul celui mai mare eveniment de alergare din lume. Lor li se alătura sportivii Ana Maria Brânză, Alin Petrache, Virgil Stănescu, dar și alte vedete locale, precum Ana Maria Stancu, Daniel Osmanovici, Cosmin Selesi, Joseph Hadad, Valentin Butnaru, Alexandra Bădoi, Octavia Geamănu, Adrian Maniutiu.

1391425_221206821384199_1611211686_n

Sportivii profesionişti favoriți la titlul național

Alexandru Corneschi practică atletismul de 10 ani şi este multiplu campion naţional la maraton şi semimaraton şi campion balcanic de cros. Cel mai bun timp al său este cel de la Maratonul Internaţional Bucureşti – 2h33min. Alexandru va alerga pentru tatăl său, imobilizat de 8 ani într-un scaun cu rotile. Alexandru ţinteşte să reprezinte România la Jocurile Olimpice de la Rio, la proba de maraton.

Daniel Lupulescu este sportivul atipic, pentru că s-a apucat târziu de atletism (în facultate), dar cu foarte multă muncă şi un talent uriaş a reuşit să îşi clădească un nume în atletismul românesc, devenind multiplu campion naţional atât în probe de şosea, cât şi de alergare montană. El este actualul campion naţional de maraton al României, titlu obţinut în 2013 la Maratonul Internaţional Bucureşti. Recordul personal la maraton este de 2h34min.

Radu Milea şi-a început activitatea sportivă în orientare sportivă la 12 ani şi acum este specializat în alergare montană. Cu o scurtă pauză de 2 ani, Radu a revenit în viaţă sportivă şi a reuşit să obţină mai multe rezultate importante în competiţii internaţionale şi naţionale. În 2013, a reuşit un nou record personal la semimaraton – 1h19min.

Liliana Danci este actualmente legitimată la clubul sportiv C.S.M Reşiţa. Practică atletismul din septembrie 2003, fiind antrenată de Dragomir Cristian. În atletism s-a evidenţiat în probele de semifond, în special 3000m obstacole, cros, alergare montană, făcând cu succes trecerea, în ultimul an, la probe mai lungi, precum semimaraton şi maraton. Recordul personal la maraton este de 2h48min.

Sportivii favoriţi la titlul internaţional

La nivel internaţional lista de start este plină de nume mari, din care doar câtiva ar fi: Mark Webber, David Coulthard, Sebastian Vettel, Lindsey Vonn, Daniel Ricciardo.

Pe lângă ei regăsim şi nume mari din ultramaraton, în special din proba de 100km:
Brendan Davis (personal best 6:55h)
Girogio Calcaterra – triplu campion mondial la proba de 100km cu Personal Best de 6:23h

Pentru cei care s-au apucat să calculeze în cap ce inseamnă 6 ore 23 pe 100 de kilometri vă uşurez eu munca:
– 3 min 49 secunde pe kilometru
– 1 ora 20 de minute pe semimaraton
– 2 ore 41 de minute pe maraton

Nu ştiu de voi, dar eu tocmai mi-am dat peste cap ce credeam că e fizic posibil.

Să ne vedem cu bine la start pe 4 mai!

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.