In căutarea unui maiou de compresie

Guest Star: Oana Badea

Unii ar putea spune că dacă eşti sportiv şi ai fost cadorisit cu nişte proporţii “normale”, alegerea şi mai ales găsirea/achiziţionarea echipamentului sportiv, în speţă de alergare, ar trebui să fie destul de facilă. Dar când priveşti viaţă de la 1.57 m şi 42 kg, trăind pe un picior mărimea 35 sau mai exact 34.5, nu-ţi plac anumite culori, vrei să te asortezi, vrei să te simţi confortabil în echipament, să nu te facă nici prea slabă, nici prea grasă, să nu fie nici alb şi nici roz (daaa, există fiinţe de sex feminin în viaţă care manifestă o aversiune patologică faţă de culorile roz, roşu, ciclam şi altele asemenea) etc…, lucrurile nu stau atât de simplu. Dacă partea cu încălţările am rezolvat-o relativ uşor luând decizia la un moment dat că mă simt mai bine cu adidaşi mărimea 36-37 :D, partea cu îmbrăcămintea de alergare a fost mereu o problema date fiind dilemele existenţiale şi lista de cerinţe cât un pogon 😀

Nu e aşa uşor cu mărimea

Iniţial, acum câţiva ani, am terminat destul de repede magazinele de profil din România şi am început să mă orientez către site-urile din Anglia. Aici principala problemă a fost de-a lungul timpului faptul că trebuia să fiu cobai şi anume comandam şi sperăm că articolele comandate mi se vor potrivi. Am tot încercat şi cumpărat (ulterior măritat) destul de multe rânduri de haine având în vedere că XS-ul nu este pentru toată lumea, iar XXS cică nu prea se produce întrucât nu există titulari de astfel de măsuri. Hainele de copii şi în special fetiţe au o croială uşor ciudată pe care însă o voi putea folosi cu succes în cazul unei sarcini, dar momentan nu răspunde cerinţelor, cele de care spuneam că se măsoară în pogoane 🙂

Şi cum parcă nu era suficient, a mai apărut o problema 🙂 ce port în zona bustului. Având în vedere că natura nu prea m-a ajutat, dar nici n-a luat tot, dar bine că nu mă incomodează la “performanţă”. Cum dotarea standard primită este peste echipamentul de copii, dar sub echipamentul de adulţi mi-au rămas maiourile care au bustieră încorporată. Dar şi aici cerinţele sunt mari: să nu aibă bretele prea subţiri că mă jenează, dar nici prea groase că supără şi apar probleme de frecare, să fie mulat, dar să respire, să ţină şi să dea libertate…deh, poveşti din astea de pogoane.

Varianta iniţială

După îndelungi căutări, la un moment dat, am descoperit în UK două mărci care întrunesc marea majoritate a cerinţelor mele şi aşa am început să folosesc iniţial colanţi de la SKINS (modelul ¾ cu nişte jambiere de compresie este perfect când pantalonii sunt prea lungi pentru picioarele de fotomodel în miniatură), iar la top, am început să folosesc More Mile, întrucât modelele de la Skins păreau destul de lungi şi îmi mai trebuiau câţiva centimetri de maiou ca să mă aleg cu o super rochie.

Skins în România

Într-o zi, Gabriel vine cu o veste destul de neaşteptată: Skins se poate cumpăra şi din România. Cum? Ce? A ajuns marca asta destul de cunoscută printre alergătorii români? Wow. Aşadar, este adevărat, sportguru.ro aduce Skins şi nu un model sau două, ci chiar o gamă destul de variată.

Colanţii Skins

Ce pot să spun despre colanţii Skins pe care-i folosesc fie vara fie iarnă este că fac o compresie bună, fac piciorul şi fundul să arate bine (părerea mea :D), deşi în material de compresie, pielea respiră super bine, nu-mi e frig primăvara devreme sau toamna târziu când alerg cu ei (eu purtând jambiere de compresie, frigul nu se simte), nu-mi este cald cu ei vara chiar în miezul verii (şi credeţi-mă prietenia mea cu căldură n-a trecut încă de 25 grade :D), mişcarea este liberă şi neîngrădită (eu aşa o simt în XS-ul pe care îl port), ţin foarte bine musculatura astfel încât crampele musculare se instalează numai în cazul în care chiar nu mai pot aştepta 🙂

6759_235426743300673_1568532644_n

Cum Skins a ajuns în România pe filiera mai sus descrisă m-am gândit că a venit momentul să mai fac o încercare cu un maiou să văd cum mă înţeleg cu el 🙂 Aşa că am ales un model de maiou tot cu bustieră încorporată şi am aşteptat momentul propice pentru testare.

Skins Lady She Compression Tank Top

Skins-Lady-She-Compression-Tank-Top

Maioul l-am primit înainte de maratonul de la Roma, dar cum la Roma am fost “necăjită” oricum: răceală care m-a ţinut din antrenament (şi nu răceală aia de când am fost mică :D), plus o accidentare care m-a reţinut de la alergările lungi, în plus vremea s-a hotărât să-şi facă de cap şi nu de capul ei, ci de capul nostru, n-a fost un moment bun de testare. Următorul moment ar fi fost Crosul Pădurii însă trezirea la ora 5 (după ora nouă, deci 4 după ora veche, deh mulţi oameni necăjiţi pe lumea asta), plus amenajarea traseului din pre-ziua cursei, mi-au alterat memoria şi pur şi simplu am uitat de noul meu maiou Skins. Mai trebuie spus despre mine că orice aş purta deasupra din cauza vremii, maioul de compresie ca first layer nu lipseşte.

Aşa s-a ivit ocazia Semimaraton Braşov unde planificasem cursa de 10km ca şi cursa de relaxare (că antrenament n-aveam 🙂 şi n-avea rost să fac). Aşa că mi-am zis că dacă tot mă duc aşa ca la pension să iau noul maiou la purtare. Primul şoc a fost îmbrăcarea: nu intră 🙂 Eu ştiu că XS-ul e mic, dar nici eu nu-s prea mare şi totuşi maioul asta nu intră. După golit aer din plămâni şi stomac cu un mic efort demn de “Românii au talent” la contorsionism, am reuşit să-mi îmbrac maioul.

Surpriză: nu e lung şi nici scurt, ci vine perfect. Acum să vedem dacă mai trăim în el sau încet încet îmi pierd culoarea şi mor din lipsa de aer. Foarte ciudat, dar maioul se mulează perfect iar respiraţia nu e incomodată deloc, ba chiar simt cum aerul intră mai uşor direct în abdomen, ceea ce e perfect la alergare. Mai mult decât atât deşi afară e destul de frig şi plouă şi nu se potoleşte nici pe parcursul celor 59 minute de alergare, iar eu am deasupra doar un tricou subţire nu mânecă scurtă nu mi-a fost deloc frig, iar deşi tricoul s-a udat, maioul l-am simţit mereu cald şi prietenos mai ales în zona spatelui care nu-mi este cea mai bună prietenă.

Lejeritatea pe care am simţit-o în mişcări a fost deplină, deşi totul era perfect mulat pe mine. Bretelele nu sunt nici înguste, nici late, şi nu mă incomodează cu nimic. Mai mult decât atât croiala lor se pliază destul de mine pe anatomia mea şi nu resimt nici o jenă în zona cusăturilor. Spre surprinderea mea operaţiunea de “debarasare” nu a fost foarte dificilă, adică pe cât mă aşteptăm eu după dificultăţile de “asamblare”.

Sper ca din acest moment să am o relaţie de lungă durata şi cu maiourile Skins aşa cum am stabilit cu deja celebrii mei colanţi. Având în vedere că la Braşov am purtat un tricou peste maiou nu va pot exemplifica prin imagini, dar promit că voi reveni cu mostră 😀

Momentan prietenii de la www.sportguru.ro au pe site o altă variantă: Maiou compresie dama Skins Racer Back Top A200 negru/roz, care însă din punctul meu de vedere are două mari lipsuri sau dezavantaje, în afară de culoare 🙂
primul şi cel mai important pentru mine, dar care pentru o mulţime de fete nu cred că este un dezavantaj: faptul că nu are bustieră încorporată, iar eu care nu am bustiere detaşabile nu-l pot purta, din păcate,
– faptul că este perfect pentru o fată care are circa 1.65 şi 45-50 kg, dar mie personal îmi este prea lung.

Însă, trebuie spus că materialul este absolut perfect ca şi respirabilitate şi mod în care îmbracă topul; în plus, cusăturile sunt extreme de prietenoase, cele din axial sunt chiar foarte evident amicale, croiala mai ales în spate este anatomică şi îţi lasă lejeritate în mişcări. În plus materialul A200 care este acelaşi cu cel folosit la colanţii mei favoriți mi se pare unul din cele mai bune materiale de compresie fie vara fie iarnă, iar deşi culoarea este predominant neagră are marele avantaj că nu reţine căldură (acum am văzut că una din tehnologiile folosite este protecţie UV +50, deci constatările mele au se pare şi o bază ştiinţifică), iar eliminarea transpiraţiei se poate face foarte rapid.

În plus, nu ştiu cum se face dar în maiourile astea am pătrăţele 🙂 ceea ce este super nu numai vizual vorbind, dar ştim cu toţii că în alegare muşchii abdominali deşi par nefolositori sunt de fapt esenţiali.

Gânduri de final

Ca o părere personală şi generală despre produsele Skins, deşi sunt un pic mai scumpe poate decât alte produse similare, ele sunt extrem de bune şi mai ales fiabile. Deţin şi folosesc intens colanţi Skins, fără menajamente, de circa 3 ani şi încă se ţin foarte bine, deşi alte produse similare de la alte branduri care au fost folosite chiar mai puţin au început să cedeze.

Nu-mi mai rămâne decât să vă invit să încercaţi măcar unul din produsele Skins şi sunt sigură că vă veţi îndrăgosti de senzaţia de libertate, confort şi musculatură bine formată pe care le lasă indiferent de anotimp şi condiţii meteo.

Să aveţi alegări frumoase şi sper că mai revin şi cu alte review-uri :)!

Voi aţi testat produse de la Skins? Ce produse? Care a fost experienţa voastră cu ele?

Share your love
oana.badea
oana.badea
Articles: 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.