Pegas lansează un sistem de bike sharing fără stații de parcare fizice

Cum e viața asta plină de coincidențe, doar de dimineață am dat share la un articol legat de Uber Bike Sharing, și la câteva ore am primit un comunicat despre Pegas bike sharing. Sistemul este unul fără stații, cu aplicație, tip din ce în ce mai popular. Aplicația se numește Ape Rider și este este disponibilă în acest moment în Google Play și App Store. 

Investiția în Ape Rider se ridică la 3 milioane de euro, care însumează producția de biciclete speciale pentru bike sharing, aplicația de software, sistemul antifurt integrat, costurile cu echipa de proiect și logistica aferentă proiectului Ape Rider.

Evenimentul oficial de lansare a Ape Rider powered by Pegas are loc sâmbătă, 12 mai, începând cu ora 10.00, la Berăria H din Parcul Herăstrău. Pentru participarea la marșul oficial de lansare a Ape Rider este oferit un credit inițial de 100 lei direct în aplicația deja downloadată.

Aplicația Ape Rider este disponibilă în acest moment în Google Play și App Store, iar utilizarea ei este extrem de intuitivă. După instalarea propriu-zisă, este nevoie de înregistrarea utilizatorului cu card bancar, după care se blocheaza suma de 69 lei pentru eventualele daune, sumă care se restituie în momentul în care se renunță la aplicație.

O harta a bicicletelor disponibile și a parcarilor virtuale este disponibilă în aplicație, așadar e foarte simplu să găsești bicicleta Ape Rider. În acest moment al proiectului, au fost create o serie de parcări virtuale Ape Rider unde poți parca bicicleta. Dacă se depășeste linia de parcare virtuală, nu se oprește plata. Costurile sunt de 1.9 lei per 30 de minute.

Deblocarea bicicletei se face prin scanarea QR codului care se gasește disponibil pe bicicletă, iar încheierea cursei se face prin închiderea manuala a sistemului de securizare aflat la roata din spate. Un alt feature al aplicației este ca îți poți rezerva cea mai apropiată bicicletă Ape Rider, blocând astfel împrumutul ei de către altă persoană.

Ne așteptăm ca până la sfârșitul anului să avem peste 100.000 de utilizatori Ape Rider. Cu siguranță, serviciul de smart bike sharing Ape Rider powered by Pegas va rezolva o problemă majoră de mobilitate urbană, așadar estimăm ca numărul de utilizatori, cel puțin pentru București, să crească rapid, mai ales dacă ne raportăm la numărul de locuitori ai Bucureștiului și la numărul de navetiști (commuters) care fac naveta din zonele limitrofe către centrul orașului,
adaugă Andrei Botescu, cofondator Pegas

Cele 2.000 de biciclete sunt monitorizate prin GPS, ceea ce înseamnă că în orice moment știm unde se află fizic oricare dintre cele 2.000 de biciclete Ape Rider. De asemenea, toate bicicletele sunt dotate cu senzori de mișcare, principalul atribut al sistemului antifurt.

“Ape Rider powered by Pegas, este unul dintre cele mai importante proiecte de mobilitate urbana susținute de BCR. Parteneriatul cu Pegas face parte din strategia BCR de a se implica în dezvoltarea conceptelor de orașe inteligente, precum și în sprijinirea antreprenorilor români, așa cum sunt fondatorii Pegas, pe care îi felicităm pentru inițiativă. Astfel de proiecte dau încredere oamenilor că pot folosi mijloace de transport alternative, nepoluante, în sistem sharing și că pot avea o viața mai bună în propriul oraș”,
a declarat Ionut Stanimir, Director de Marketing & Comunicare BCR, brand partener de mobilitate urbana a Ape Rider.

Despre Atelierele Pegas

La șase ani de la relansarea celor mai cunoscute biciclete din anii ’70-’80, Atelierele Pegas au adus publicului 30 noi modele special create pentru toata familia. Până în prezent, peste 30.000 de biciclete din noile colecții Pegas au ajuns la clienți din țară și din Europa.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.