Olecuțî pe la Semimaraton Iasi 2017

În weekendul acesta am fost la Iași pentru a treia ediție a Semimaraton Iași. Vremea ne-a dat ceva emoții înainte, dar la final a fost totuși de partea noastră și cred ca a ieșit o ediție frumoasă.

În săptămâna premergătoare lucrurile mergeau binișor. Aveam o creștere a numărului de participanți, cu multe elemente eram în grafic. Ultimul lucru la care m-aș fi gândit că trebuie să îl planific la un eveniment în aprilie a fost zăpada. Când Oana mi-a spus să îmi pune căciula de lână în bagaj am zis că face mișto de mine, dar pe joi dimineață gluma era foarte serioasă.

Așa că joi și vineri o bună parte din timp am fost prins între verificat prognoza MeteoBlue, liniștit concurenții că vremea se îndreaptă, verificat unde au ajuns coletele blocate de vreme, verificat prognoza Accuweather, discutat cu partenerii că se ține evenimentul, verificat cum mai e vremea pe meteo.com.

Din fericire de vineri după-amiază vremea s-a îndreptat destul de brusc, iar duminică zic eu că a fost perfect pentru alergare. A fost puțin frig, a dat și un pic de ploaie, dar eu cel puțin cred că e mai bine așa decât cald.

Totuși vremea nu a fost prea propice pentru cei mici, astfel e cu atât mai de apreciat că am avut un număr rezonabil de copii la start. Când a început și o mică ploaie înainte de cursa lor, am crezut că vom fi doar noi cu voluntarii 🙂

Am învățat două cuvinte noi

Fiind IT-ist, romgleza este limba maternă la mine 🙂 Apreciez însă foarte mult cuvintele românești, mai ales cele care te surprind că există ca și corespondență. De când am aflat că avem “ghetre” pentru “gaiters” mi se pare că sună mult mai frumos 🙂

Anul acesta am aflat la Iași două noi cuvinte care mi-au placut mult 😀 Ele sunt: portal și temporizator.
Ghiciți la ce se referă?

Gânduri de final

De trei ani deja, împreună cu Vlad Victor și Elite Running, ne implicăm ca parteneri tehnici la Semimaraton Iași organizat de Rotary Iași Copou. Îmi place mult implicarea în acest eveniment. În primul rând, pentru că îmi place să cred că prin el punem umărul la dezvoltarea sportului de masă în zona Moldova, care, din păcate, nu are așa multe evenimente sportive.

În al doilea rând, îmi place implicarea oamenilor din Iași. Avem în fiecare an foarte mulți voluntari, oameni de la jandarmerie, poliție care sunt pe traseu și încearcă să ofere concurenților o experiență frumoasă.

Cu spectatorii cred că o să mai dureze ceva până se vor aduna, deocamdata încă suntem la stadiul la care mai primim câteva urări de mers la pădure. Cu puțin noroc în 2-3 ani ajungem la tăierea axei nord-sud 🙂

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

2 Comments

  1. Un eveniment care cu fiecare editie ce trece prinde noi contururi: implicarea tot mai accentuata a autoritatilor locale, prezenta mai eficienta a voluntarilor care au inceput sa prinda experienta prin participarea la cele trei editii, cresterea numarului ,,rotary-enilor” in structurile de organizare si nu in ultimul rand cresterea numarului participantilor care au – de la o editie la alta – un entuziasm din ce in ce mai mare. Speram ca la editiile urmatoare sa venim cu noi imbunatati ale conditiilor de concurs!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.