Ne vedem la Wings for Life World Run – alergam impreuna pentru cei care nu pot

Pe 4 mai 2014, la 13:00 fix, ai şansa să iei startul la Wings for Life World Run împreună cu peste 100.000 de alergători de pe cinci continente şi din peste 30 de ţări, într-una dintre cele mai mari curse de alergare organizate vreodată. Bine, nu în acelaşi loc, ci pe principiul fiecare la scara lui, iar noi aici în Bucureşti. Pe lângă conceptul absolut nou şi foarte fain, ai posibilitatea de a pune umărul la vindecărea leziunilor coloanei vertebrale. Nu ştiu de voi, dar eu nici nu aş vrea să mă gândesc cum ar fi dacă nu aş putea să alerg.

Linie de finish personalizată

La această cursă fiecare alergător va avea o linie de finish personalizată. Mecanismul va fi în felul următor: la o jumătate de ora după start, maşina de cronometrare va porni pe traseu, urmărind participanţii. Ritmul maşinii va fi accelerat la anumite intervale, în funcţie de programul global. Când un participant este depăşit de maşină, timpul lui este înregistrat automat pe baza unui cip de către un cititor de pe maşină. Partea bună este că vei avea la dispoziţie autobuze din partea organizatorilor pentru a te întoarce la zona de start şi nu trebuie să te întorci tot în alergare :-p.

Cât vei putea să alergi?

Asta cred că va fi o mare problemă de strategie. Nu de alta dar având frica maşinii care te depăşeşte ai putea risca şi să pleci ca din puşcă, însă s-ar putea sa te tai destul de repede si apoi sa te prindă maşina. Ideal ar fi să îţi faci un plan de acasă cu distanţa pe care vrei să o alergi. Pentru asta poți să foloseşti calculatorul de pe site.

Am încercat să fac şi eu un calcul rapid pentru a vedea cam ce ritm trebuie sa ţii pentru fiecare bornă.

Kilometru Timp Ritm necesar
5 50:00 10:00/km
10 1:10:00 7:00/km
15 1:30:00 6:00/km
20 1:48:00 5:24/km
25 2:07:00 5:04/km
30 2:26:00 5:52/km
35 2:44:00 4:41/km
40 3:01:00 4:31/km
45 3:19:00 4:25/km
50 3:36:00 4:19/km

La o integrală simplă reiese că 99.999% dintre concurenţi vor trece de 5km. Dacă vă mişcaţi bine ajungeţi să faceţi un semi până vă prinde maşina. Dupa 21 de kilometri însă începe cu adevarat distracţia cursei.

Traseu

Startul cursei va fi din Cora Pantelimon pe drumul vechi spre mare.

traseu-WINGS-FOR-LIFE-WORLD-RUN

Având în vedere ca traseul va fi destul de drept cred ca o sa fie foarte palpitant când auzi/vezi maşina apropiindu-se de tine.

Voucher pentru Runtastic.com Pro

Toţi cei care se înscriu la WFLWR primesc un voucher pentru utilizarea gratuită a aplicaţiei Runtastic.com Pro. Pasii de urmat pentru a beneficia de voucher sunt:
1. Descarcați aplicația Runtastic (Free)
2. Intrati in ‘Settings’ -> ‘Enter Promotion Code’
3. Introduceti codul primit în mailul ‘Confirmarea Inregistrării şi a Plaţii’

Cauza evenimentului

Scopul Wings for Life World Run este să alergăm pentru cei care nu pot şi să contribuim la găsirea unui remediu pentru vindecarea leziunilor coloanei vertebrale. 100% din încasările generate de Wings for Life World Run, inclusiv taxa de înscriere, vor fi donate de Red Bull Group către Wings for Life pentru cercetare în domeniul vindecării leziunilor coloanei vertebrale.

Imnul oficial

Tu ce obiectiv ţi-ai stabilit?

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

2 Comments

  1. 4:52/km la km 30 … mda, va fi greu si pentru ambitiosi. dar eu cred ca ai prezentat varianta superoptimista. masina va merge inca si mai repede.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.