Motivaţia de luni – ce te motivează să faci sport?

Întodeauna mi-au plăcut reclamele pentru echipamente sportive care au o poveste. Una despre oameni pasionaţi de sport. Nu ştiu de voi, dar personal pe mine mă lasă un pic rece reclamele în care sportivul de performanţă îmi recomandă produsul X pentru că el îl foloseşte. Sunt unele dintre ele care sunt faine din punct de vedere al ideii, al realizării cinematografice, dar parcă nu mă ating deloc la corason. Zilele trecute am dat peste o serie de clipuri realizate de DICK’s Sporting Goods, unul din cei mai mari retaileri de echipamente sportive din Statele Unite, clipuri care au fix tema iubită de mine: Fiecare alergător are un motiv (Every Runner Has A Reason).

Promo campanie

Team Hoyt

Rick şi Dick Hoyt sunt o echipă inedită de care sigur ai auzit. O poveste emoţionantă despre tatăl Dick Hoyt ce concurează alaturi de fiul Rick aflat într-un scaun cu rotile. De la începutul carierei acum 30 ani, Team Hoyt a terminat peste 1,000 de concursuri de la curse de 5km până la maraton si IronMan.

Steve Bell

La 3 luni, Steve Bell a fost diagnosticat cu was diagnosed with fibroza chistică. Condiţia lui medicală necesită o oraă de tratament şi peste 50 de pastile în fiecare zi. Totuşi acest lucru nu l-a oprit pe Steve să integreze în viaţa lui şi alergatul. Alergarea este pentru Steve pe lângă o formă de tratament şi o formă de a-şi depăşi condiţia.

Lisa and Sally

La vârsta de 25 de ani, Sally Stillwell şi-a pierdut soţul din cauza cancerului. Din fericire dupa această pierdere enormă a întâlnit-o pe Lisa, care a încurajat-o să alerge. Pentru Sally alergarea a devenit mai mult decât un simplu mod de a face mişcare, i-a oferit noi obiective, o nouă comunitate şi a ajutat-o să treacă mai uşor peste pierderea soţului ei.

Asmeret Berhe

Asmeret a început să alerge pentru a reintra în formă după naşterea primului copil. Câteva mile au devenit un maraton şi apoi un maraton au devenit două. Pentru a balansa antrenamentul și viaţa de mamă, Asmeret se trezeşte în fiecare dimineaţă la ora 3:30 pentru a alerga pe străzile din Brooklyn.

Chris Solarz

Pentru Chris Solarz o săptămână de 60 de ore de muncă nu este un obstacol în calea alergării. Deţinător al recoldului mondial pentru cel mai bun timp adunat a şapte maratoane pe şapte continente şi cea mai mare înalţime urcată în 12 ore, pentru Chris alergarea este un mod de exprimare personală şi un moment pentru el în care să îşi adune gândurile.

Roger Wright

Roger Wright cântărea odată peste 140 de kilograme. Obiectivul de a se antrena si a alerga la Maratonul de la Boston părea unul imposibil. A demonstrat însă că se poate când a trecut linia de finish, un an mai târziu. Acum doreşte să fie o inspiraţie pentru ceilalţi şi să îi ajute să treacă linia lor de finish.

Tony Clark

Tony Clark a fost unul din primii puşcaşi marini trimişi în Afghanistan după 9/11. După întoarcerea acasă, Tony a unit dragostea lui pentru ultramaraton cu dăruirea şi susținerea unor organizaţii ale veteranilor din armată. Speră ca alergarea lui să strângă fonduri şi să susţină mulţi veterani rămaşi cu răni fizice sau psihice după serviciul militar.

Coby Jacobus

După operaţia lui de transplant de rinichi, Coby Jacobus a continuat să alerge ca o provocare personală dar şi să inspire sportivi din echipa de atletism a liceului din Manchester, unde este antrenor.

Julia Chase

La vârsta de 19 ani, Julia Chase a luptat împotriva interdicţiei pe care femeile o aveau în a alerga la Manchester Road Race. Ea continuă să alerge pentru simpla bucurie oferită de mişcarea.

Vonita Murray

Când Vonita Murray şi-a pierdut slujba, ea a ales să îşi urmeze visul de a deveni un fermier organic. Pentru a promova bucuria unei vieţi sănătoase în comunitatea sa, a construit o pistă de atletism pe proprietatea sa. Pista şi noua ei viaţă de fermier reprezintă doar începutul din promisiunea făcută de Vonita de a trăi o viaţă cu un scop.

Meggan Janota

În 2009, Meggan a fost diagnosticată cu cancer la sân, cu doar câteva săptămâni înainte de a alerga la semimaratonul DICK’S Sporting Good’s. Meggan a terminat cu un personal best şi de atunci, batălia lui Meggan’s împotriva cancerului a continuat. Se uită mereu către alergare ca o sursă de inspiraţie pentru a lupta cu boala.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.