Micile bucurii ale alergării #1 – Mers/alergare desculț, ideal prin iarbă

Cu toții cred că la un moment dat ne-am lăsat duși de valul competitivității și am uitat un pic că sportul și alergarea ar trebui să fie în primul rând motiv de bucurie și nu o corvoadă. Excepetând profesioniștii, amatorii cred din când în când să mai uităm de timpi, de curse, de obiective și să ne fim mai atenți și șă apreciem acele mici bucurii ale alergării. Pentru că și eu mai uit uneori să mă bucur de alergare doar pentru mișcarea în sine și momentele din jurul ei și nu pentru partea de competitivitate m-am decis să scriu din când în când despre o astfel de mică bucurie. Astăzi o să încep cu una foarte drag mie: alergatul desculț.

Indiferent de lungimea turei de alergare, că e antrenament sau cursă, iubesc să îmi scot încăltările la final. Nu o fac mereu dar îmi place la nebunie să o fac. La cursele lungi mai mereu căt aștept la finish să văd și ceilalți concurenți cum termină prefer să o fac descult.

Pe lângă sentimentul plăcut de aerisire e și un masaj foarte fain la talpi 😀 Iar dacă cursa este una montană și pot să fac acest lucru prin iarbă este genial.

Când e ultima oară când ați mers/alergat desculț?

shutterstock_1131929

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

7 Comments

  1. “Când e ultima oară când ați mers/alergat desculț?” Mai bine m-ai întreba când ea fost ultima oară când am mers / alergat încălţat ! 😀
    Bine, ultima dată când am mers sau alergat desculţ a fost aseară. Întotdeauna merg seara – ca de altfel în fiecare seară desculţ, în plimbare sau alergare prin Bucureşti. Dumnezeu nu m-a înzestrat cu “plăcerea” de a merge încălţat şi-I mulţumesc mult pentru asta. Cam 90% io numa’ DESCULŢ mă port !

  2. Miersî, la fel ! Dar, desigur, decât pe asfaltu’ ncins, prefer parcul. Sau pădurea… sau orice loc natural (mare, munte).
    Parc’ aştept iar să-mi răsfăţ tălpiţele goale prin zăpada afânată… 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.