Maratonul Olteniei se intoarce anul acesta cu si mai multe surprize!

Fenomenul de alergare este într-o creștere exponențială. Nu numai ca apar foarte multe competiții noi dar alergarea se înfiripă și în alte evenimente sportive. Weekend-ul viitor sunteți așteptați în parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea pentru două zile de sport: sâmbătă la pedalat și duminică la alergat. Cea de-a două ediţie a evenimentului sportiv Maratonul Olteniei, energizat de Grupul CEZ în România dă startul la distracţie şi un stil de viaţă sănătos transformând energia în bine.

Maratonul Olteniei - CEZ transforma kilometri in Energie pentru Bine

Anul trecut peste 250 de persoane au pedalat pentru a asigura echipament sportiv elevilor Şcolii Take Ionescu din Râmnicu Vâlcea, anul acesta ciclişti şi al alergători profesionişti sau amatori îşi unesc forțele pentru a transforma şi mai mulţi kilometri în energie pentru bine.

Curse și distanțe

Anul acesta, participanţii pot opta pentru participarea în prima zi dedicată ciclismului unde îi aşteaptă două trasee unul mai scurt de 33 de kilometri sau unul mai lung de 52 km. Există și o variantă pentru familiile sportive, traseul Family, ce va fi o plimbare de aproximativ 4 km în frumosul oras Ramnicu Valcea.

Trasele cu startul din parcului Zavoi, este unul tipic de Cross Country și te vor purta pe cărările și pădurile din jurul Râmnicu Vâlcea. Traseul scurt are o difenta totală de nivel de 970m cu un timp limită de 5 ore, iar la cel lung 1580m cu 6 ore timp limită.

A două zi destinată alergării vine cu 2 trasee, de 21 de kilometri, respectiv de 10 kilometri. Traseele sunt înafară de primi 1.5 kilometri pe poteci. Diferentele de nivel sunt de 900m pentru traseul lung și 420m pentru traseul scurt.

Maratonul Olteniei - Concursuri si distractie pentru toate varstele

Înscriere și taxe de participare

Înscrierile în competiţie sau pentru plimbarea în oraş sunt deschise tuturor doritorilor pe baza unei taxe de participare care variază în funcţie de dată înscrierii. Până pe 28 august 2013, taxa de înscriere este de 50 lei pentru fiecare dintre cursele de ciclism şi 45 de lei pentru fiecare dintre cursele de alergare, iar participanţii care vor să participe în ambele zile beneficiază de o reducere, taxa fiind de 75 lei. Desigur, aşa cum s-a procedat şi la prima ediţie, toate fondurile colectate în urmă evenimentului vor fi donate unei cauze sociale.

Maratonul Olteniei - Traseu spectaculos la cel mai mare eveniment local despre sport, viata si energie

Invitație la distracție

Pe data de 30 august, după închiderea probelor din prima zi, şi iubitorii de muzică vor fi răsplătiţi cu un concert live în piaţă Mircea cel Bătrân, responsabil cu voia bună fiind Smiley care a acceptat invitaţia Grupului CEZ în România de a sărbători cel mai important eveniment sportiv din Oltenia.

Ne-am propus să promovăm un stil sănătos de viaţă în Oltenia şi, în acelaşi timp, să contribuim activ la o cauza socială relevanţă pentru regiune. Aşa am ajuns să organizăm în 2013 cel mai important maraton de mountain biking din zona. Pentru ediţia de anul acesta, ţintim mai sus şi va aşteptăm împreună cu întreagă familie pentru un weekend cu distracţie de calitate într-unul dintre locurile mele preferate din România: Râmnicu Vâlcea. Iar kilometrii pe care îi vom parcurge vor fi transformaţi în energie pentru bine: doi elevi ambiţioşi, dar cu posibilităţi materiale reduse, vor avea ocazia să îşi continue studiile cu sprijinul fiecăruia dintre cei înscrişi la cele două curse. Să ne vedem cu bine la start!
a declarat dl Martin Zmelik, Manager de Ţară şi Preşedinte al Directoratului CEZ

Maratonul Olteniei este un eveniment marca CEZ, al cărui parteneri sunt Adrem Invest – în calitate de partener principal, alături de firma de avocatură Tucă Zbârcea & Asociaţii şi Docman, organizat de Hyper Sport şi Padina Fest cu sprijinul Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea, al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Vâlcea şi al Federaţiei Române de Ciclism.

Mai multe detalii despre competiție găsiți pe site-ul oficial www.maratonulolteniei.ro sau pagina de facebok facebook.com/maratonulolteniei.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.