Maratonul Medieval Medias 2010, final 3 maratoane in 3 saptamani

Event: Maratonul Medieval Medias Data: 19/06/2009
Locatie: Medias/Romania Probe: MTB
Timp: 06:05:45 Distanta: 75 km
Viteza medie: 12.3 km/h Pozitie: #34/105 @categorie

Dupa editia de anul trecut care mi-a placut destul de mult am zis ca merita sa mai vin odata la acest maraton de mtb. Din pacate vremea nu parea sa tina cu noi, si se anunta un wee interesant. Cel putin imi place noroiul.

16.06.2010
Din pacate am o veste PROASTA. Astazi a fost o rupere de nori in zona Medias si prin urmare, traseul nostru care era ciclabil
100% , acum nu stiu daca mai e mai mult de 60%.

18.06.2010
Toata ziua a fost cer senin. La ora 6:20 a inceput sa toarne din nou cu galeata.

17.06.2010
Ora 21, m-am intors din traseu . Situatia este critica. Practic trebuie sa fiti pregatiti sa impingenti bicicleta atit la deal cit si la vale.
Pare o gluma dar cred ca trebuie sa va stringeti bine siretul la pantofi daca vreti sa nu ii pierdeti in noroi.

DSC_3861
Inainte de start, e soare frumos poate totusi nu o sa fie asa rau.

3 .. 2 … 1 … Start

Eram destul de in spate, dar am bagat un pic mai tare pe portiunea de sosea si m-am pozitionat mai bine in fata. Numai bine ca sa pot lua bicicleta la plimbare un pic pe prima urcare:

DSC_4005

Dupa prima urcare, incepe sa se poata merge destul de bine. Dupa ce mi-am facut griji de ploaie acum am inceput sa imi doresc un pic de ploaie, era prea cald. Imi era un pic sete dar numai bine se apropia un CP, o persoana din post striga numerele: 324, 067 ……. vine Bond ba.

Ajung si in primul sat, si trec pe ulitele satului in aclamarea satenilor care priveau de la poarta la sirul de nebuni de la oras care trec pe biciclete. Cand sa ies din sat, un copil era cu un bidon de apa in mana strigand dupa fiecare biciclist:
– Nenea, nenea vrei apa ? hai ia. Macar imi dai voie sa iti torn la roti ( probabil a prins smecheria de la cei din fata sa toarne la schimbator ;)) )
Alaturi bunicul lui probabil, stand sprijinit in baston, privea suparat si incerca sa isi recupereze nepotul din circul asta:
– Cum merge taica, e greu e greu ? ma intreba cand treceam chinuit de deal
– E greu, dar tot e bine ca merge.
– Da-o incolo de bicicleta si obositiva la munca, la cosit, la prasit nu la nebunii dinastea.

Mai aveam putin si ajungeam in Bazna, de aici mai era o urcare si terminam. Ma tot gandeam daca tine norocul cu vreamea pana la capat. Numai bine ce am intrat pe sosea ca am vazut mai bine ce ma astepta in fata, un norisor mai maricel cu o nuanta cel putin interesant de grii. Se pare ca o sa fac un dusulet. Pe masura ce inaintez spre biserica din Bazna, ploia tot ma amagea, ba incepea un pic mai tare, ba se oprea si imi faceam false sperante ca o sa scap de ea.

Dar pana la urma incepe bine dusul si intr-un minut bicicleta si eu suntem luna, macar atat.
In fata pe sosea, cade o creaga de copac. Oky … incepe sa nu mai fie amuzant, bate si vantul destul de puternic. Oare e safe pe bicla in furtuna ?

Ajung pana la urma la biserica din Bazna unde erau deja niste concurenti adapostiti de ploaie. Bag repede niste banane si sport drink si apoi dau sa plec, sub privirea uimita a unuia dintre organizatori ( ceva la modul sigur vrei sa pleci ? ).

Am facut si ultima urcare mai pe langa bicicleta, desi reuseam sa ma tin de un tip care incerca sa mearga pe ea.
La ultima coborare m-am simtit cel mai misto, era un pic de apa pe jos si patina un pic bicicleta, dar senzatia cand coborai in viteza pe portiunea aia era mult prea misto, singura problema e ca am oprit de 2 ori sa incerc combinatia cu sau fara ochelari.
Concluzia: nu a mers nici una :)), ochelarii se umpleau de noroi, fara mancam noroi si imi mai sarea si in ochi.

Intr-un final am ajuns si la final.

DSC_5107

si mi-au dat si medalie de finisher 😀

DSC_5124

Concluzii Maraton

A fost un maraton frumos, in care am avut parte si de soare si de ploaie, de traseu pe bicla si pe langa, de traseu uscat dar si cu noroi. A avut de toate pentru toti. Cred ca o sa devina un concurs anual 😀

Concluzii 3 Maratoane

Ma bucur ca am reusit sa le termin pe toate, si am reusit sa imi depasesc macar unul din timpi stabiliti la Stockholm.
Insa mi-a fost un pic cam greu si se simte mult oboseala de la un maraton la altul.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

4 Comments

  1. Eu zic ca timpul fixat pentru Medias…era foarte realizabil si te-ai fi incadrat cu brio daca era mai putin noroi:D nu cred ca atunci cand ai fixat targetul de circa 5 h credeai ca va fi atata noroi:d in plus soarele ucigator si ploaia torentiala de dupa…au afectat un pic timpul de concurs:)
    Cat priveste Oradea…caldura a fost realmente ucigatoare si asta a facut sa resimti si mai acut oboseala…noaptea de dinainte in tren si in plus lipsa competitiei…au dus la o scadere a ritmului pe ultimele tale 2 ture…dar n-ai mers rau. regret ca nu s-au publicat timpii pe maraton la fiecare alergator sa vedem cum ai fost per general:)
    Felicitari…ai realizat ceea ce ti-ai propus … ai devenit “negru”:) Trebuie sa gasim o denumire si la chestia asta…3 maratoane in 3 saptamani…”tri-sap-maraton”???:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.