M-am plimbat pe un scuter electric Novax

Ionut Maita de la EcoScuter.ro mi-a facut o invitatie sa testez un scuter electric, asa ca marti am avut placerea sa ma plimb toata ziua cu un scuter electric Novax prin Bucuresti si pot spune ca mi-a placut foarte mult.

De dimineata m-am vazut cu Ionut si am primit un mic instructaj asupra modului de operare al scuterului dupa care am trecut la fapte. Dupa un mic test-drive prin parcare m-am aventurat prin oras. Imi place mult cum se misca! Am plecat cu ideea preconceputa ca fiind elecric nu are prea multa putere. M-am inselat. Accelereaza foarte repede de pe loc la 40-50. Acum sa ne fie clar, nu se compara cu eu stiu ce motor de nspe cai, dar nu cred ca are cineva pretentia asta de la el.

La primul semafor imi dau seama ca eu inca am in minte ca sunt pe o bicicleta. Imediat ce vad liniile de tranvai imi vine in cap instinctul de a le lua perpenticular. Imi revin imediat. Cel putin asa cred eu. Nu m-am obisnuit chiar asa repede pentru a la urmatorul semafor de pietoni am tendinta sa trec pe rosu cum fac unii biciclisti. Nu eu, desigur, eu nu as face niciodata asa ceva domnu’ politist care imi citeste blogul :-p. Clar trebuie sa ma concentrez mai bine pe faptul ca sunt pe un scuter. Lucru destul de dificil mai ales ca el nu scoate nici un sunet asociat in mod normal cu un vehicul motorizat. Scoate un zumzet ca de troleu 🙂

Dupa doua-trei drumuri rapide prin oras (imi place mult ca ma strecor printre masini :D) ma lovesc iar de problema obisnuintei pe bicicleta. Vreau sa ajung din Militari la Universitate, dar m-am invartit cam mult pana la destinatie. Una doua ajungeam intr-o intersectie unde nu puteam sa o iau pe unde mergeau eu de obicei pe bicicleta. Pana la urma m-am descurcat si am ajuns la Universitate.

Aici nu pot decat sa imi imaginez cat de greu este sa parchezi o masina. La acest capitol EcoScuterul sata la fel de bine ca bicicleta. Am gasit imediat loc pentru ea 😀 si nu pe trotuar 🙂

O mica concluzie!

Mi-a placut fooarte mult. Cred ca pentru Bucuresti scuterul electric este o solutie foarte faina de transport. Se misca destul de repede, prinde undeva la 55-60km destul de repede ceea ce pentru Bucuresti este mai mult decat suficient.

In functie de model are o autonomie de 40 pana la 100km, pe care sunt destul de greu sa ii faci in oras.
Mai greu este cu incarcarea, daca stai la bloc ar trebui sa te uiti la modelul cu baterii de Litiu-ion care pot fi scoase si incarcate in casa.

Mai multe detalii despre scuterele electrice, gasiti pe ecoscuter.ro. Ele pot fi si inchiriate pe zile 😉

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.