M-am inscris la Maratonul Olteniei 2015! Ne vedem la start!

Sunt în primul rănd un șoselist cum ar spune unii. Cu toate astea, îmi plac foarte mult muntele și alergarea montană. Dar și la șosea și la cursele montane, mă bucur că prin ele ajung să vizitez zone noi. Ei bine pe 30 august voi vizita pentru prima oară Râmnicu Valcea și dealul Capela, cum altfel decât în alergare la Maratonul Olteniei.

Începuturile mele

Startul meu în competițiile alergare montană a fost unul mai puțin recomandat :)) Dar deh, tinerețea cu ale ei porniri. Acum, ca să pun și scuza de rigoare, doar români suntem, nu era domle’ atunci altceva :-p
Prin 2009, după primul maraton de șosea și primul duatlon, am zis DA, fără prea mult proces cognitiv, la Carpathian Adventure. Iar ca antrenament, am facut primul maraton montan la Marathon 7500, care nu e maraton deloc :))

Ce mă bucur însă că de atunci lucrurile au evoluat, sunt acum concursuri pe alese. Acum că am crescut și eu, mi-a venit și mintea la cap. Astfel că trebuie să laud și apariția curselor de descoperire a sportului de trail-running. Curse de pănă în 20 de kilomentri, cu diferență mică de nivel, care au un traseu pe poteci, nu foarte tehnic.
Curse care să ajute cei care doresc să facă primi pași în alergarea montană, într-un mod responsabil.

Despre Maratonul Olteniei powered by CEZ Romania

Maratonul Olteniei este eveniment sportiv în perioada 29-30 august, în care poți explora frumoasa regiune deluroasă din vecinatatea orasului Râmnicu Valcea. Un eveniment atât pentru iubitorilor de MTB, cu ziua de sâmbătă dedicată lor, dar și pasionați de trail-running care vor concura duminică. Fiind vorba de două zile, poți concura la o probă sau poți face un duatlon. Iar dacă vii cu familia, sâmbătă există și o plimbare dedicată de aproximativ 3-4 km prin parc și pe strazile din oraș.

Ce îmi place la Maratonul Olteniei?

Se pretează pentru începători

Legat de ce scriam mai sus, cred foarte mult în importanța existenței de evenimente scurte pentru începători.
Aici Maratonul Olteniei, cred că se pliază foarte fain. Dacă ești începător, cu puțin antrenament și cu o tură-două la munte poți parcurge cu siguranță cei 10 km (cu diferență de nivel de 420m) de la tura scurtă. Iar dacă vrei însă ceva mai provocator, ai tura de semimaraton 21km (diferență nivel 900m).

Ai parte de un weekend sportiv

Ai două discipline, fiecare cu două distanțe ca să avem de unde alege. Avem în meniu o primă zi dedicată MTB-ului cu doua variante de traseu: scurt de aproximativ 33km și lung de 51km. Mai multe detalii aici.
A doua zi este pentru iubitori de alergare, unde avem la fel doua variante: unul de semimaraton 21,1km și un cros de 10km . Mai multe detalii aici.

Poate fi un eveniment cu familia sau prieteni

Faptul că există distanțe scurte, poate fi acel eveniment la care convingi partenerul de viață sau gașca de prieteni să faceți o ieșire mai sportivă împreună. Cei mai avansați se pot înscrie la cursele lungi, iar cei începători la cele scurte.
La final toată lumea se bucură la o băutură rece cu medalia de gât 🙂

Ne vedem la start

Eu voi participa la cursa de semimaraton alergare :)Așa că spor la antrenamente și să ne vedem cu bine pe 30 august!

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.