La Brasov se face sport nu gluma – Campionatul Balcanic de duatlon ITU 2014

Nu ştiu cât s-au aliniat planetele sub constalaţia Triatlonului, cât e contribuţia organizatorilor sau cât e contribuţia federatiei de Triatlon, cert este însă ca anul acesta vor avea loc mai multe evenimente internationale in România printre care Campionatul Balcanic de duatlon ITU 2014 şi Triathlon Challenge Mamaia ETU European Cup. La aceste reuşite ale triatlonului românesc nu pot decât să mă înclin în faţa celor care au muncit pentru ele.

Brasovul îşi completează seria de super evenimente sportive cu două importante concursuri internaţionale de duatlon si triatlon! Nu că ar fi fost nevoie, dar oraşul asta începe să îmi placă din ce în ce mai mult.

AFIS
Mai întâi, în 13 aprilie, cu sprijinul Federaţiei Române de Triatlon şi a Uniunii Internationale de Triatlon
(ITU), în Brașov se va organiza Campionatul Balcanic de duatlon ITU 2014, ediţia întâi, concurs înscris în calendarul Federaţiei Internaţionale de Triatlon (ITU). În fapt, la acea dată, în Europa mai este programat si campionatul european de duatlon, la Horst aan de Maas. Deja şi-au anunţat prezenţa delegaţii din şase ţări, Croaţia, Slovenia, Serbia, Turcia, Macedonia şi Bulgaria, cărora li se vor adăuga şi componenţi ai lotului naţional al României, precum seniorii Ciprian Bălănescu, Mihai Baractaru, Sorin Boriceanu, Jakab Benke Hajnalka, Ana Maria Creţu ori Ştefania Ion, juniorii Daniel Attila, Simon Gergo, Dumitru Alexandru, Gasparik Marton, Antoane­la Manac sau Andreea Bălan, atraşi şi de premiile puse în joc – 2400 euro.

Traseul va fi în centrul oraşului, pe asfalt, drumul fiind închis în totalitate, tocmai pentru a le insufla braşovenilor dragostea pentru sport, pentru mişcare în general, pe principiul mens sana in corpore sano. Sunt aşteptaţi să se înscrie şi amatori, existând mai multe categorii de vârstă, de la cadeţi (13-15 ani), până la veterani (+60 de ani).

Apoi, în 6 iulie, va avea loc „International Metropolitan Triathlon Braşov” – ediţia a II-a – cu premii totale de 5.000 de euro, prima etapă a circuitului de şosea, „o competiţie cu un caracter unic printre concursurile de gen din România şi ţările învecinate, atât prin gradul de dificultate al traseului şi frumuseţea acestuia, cât şi prin poziţionarea centrală a Braşovului în România, fapt ce creşte potenţialul întrecerii de a deveni un eveniment foarte im­portant printre practicanţi, atât profesionişti, cât şi amatori”.

La individual, concurenţii pot aplica pentru o probă de sprint (500 de metri înot + 25 km ciclism + 5 km alergare), dar şi la cea olimpică, alcătuită din 1.500 de metri înot + 45 km ciclism + 10 km alergare. A fost inclusă în program şi o întrecere pe echipe.

Startul se va da din Codlea, cu treceri prin localităţile Vulcan, Ghimbav, Cristian, Râşnov, Poiana Braşov, Braşov, funcţie de secţiunea aleasă, sosirea fiind la Livada Poştei. Coborârea din Poiana Brașov va fi total oprită pentru automobile.

La ambele evenimente va fi prezent un arbitru având cel mai înalt rang ITU (level 3).

Mai multe detalii puteți găsi pe www.brasovtriathlon.ro si www.brasovduathlon.ro

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.