Kit de concurs în stil de bufet suedez

(c) foto: grandmasmarathon.com

Din când în când mai apar discuții despre cum pot evenimentele să fie mai prietenoase cu mediul. Inevitabil discuția merge și spre cum se poate elimina risipa din kitul de concurs. Argumentele se concentrează pe tricoul de concurs, dar merită un pic de atenție şi pe restul elementelor din kit. Aşa ajungem la ideea de bufet suedez.

Dacă e să fim foarte stricți ar trebui să alergăm poate doar cu număr. Dar cum evenimentele trebuie să aibe şi nişte parteneri (pentru a echilibra bugetul) ce sunt interesați să ofere mostre de produse concurenților, trebuie să vedem cum facem să fie produsele folosite şi nu irosite.

Varianta cea mai des întâlnită este să pui toate produsele în kit. Totuși la unele evenimente am întâlnit, ca cel puțin anumite produse să fie oferite în fluxul de ridicare kituri la zone separate ca mostre gratuite.

Oricine concurent putea să treacă pe acolo şi să ridice, dacă dorea, unele mostre. Nu erau zone cu voluntari, erau pur şi simplu nişte cutii pline cu mostre de produse. După ce luai kitul treceai prin zona asta şi puteai să îţi iei ce produse credeai că îţi sunt utile.

Avantajul este că în felul acesta, doar cei care îşi doreau acele mostre le primeau, astfel că ceilalți nu le primeau ca apoi să le arunce la gunoi.

Riscul acestei metode este însă să nu ajungă anumite produse la toți concurenți.

Cum vi s-ar părea un astfel de sistem?
Discutăm bineînțeles de acele mostre de produse nu de produsele oficiale (tricouri etc.)

PS: eu aveam la un moment dat un vis ca la un eveniment să fac un flux de predare kituri DIY.
Începi la un capăt unde primești pungulița şi apoi treci pe la diverse stații unde îți pui câte un produs din kit 🙂

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.