Inițiativa Ariston Comfort Challenge dotează 30 de baze Salvamont cu centrale termice și boilere

Serviciul Salvamont (Asociatia Nationala a Salvatorilor Montani din Romania) este o cauză care merită mai multă promovare și susținere. Mă bucur astfel că cei de la Ariston Thermo Romania au decis să îi includă în campania Artiston Comfort Challenge , astfel că 30 de centre și baze de salvare au fost dotate cu centrale termice în condensare și boilere electrice de ultimă generație.

Este de apreciat când o companie își pune la bătaie resursele, oamenii, produsele pentru a rezolva o problemă reală și a ajuta comunitatea. Iar la Ariston acest lucru începe să devină o tradiție.

Doi ani de Artiston Comfort Challenge

În 2018, cu sprijinul partenerilor de la Crucea Roșie, peste 400 de boilere către 250 de instituții de învățământ, cămine de bătrâni și centre medicale, în care se regăseau 32.000 de persoane. Anul acesta, lucrurile au luat un avans considerabil cu 644 de boilere electrice donate către 371 de instituții de care se bucură peste 80,000 de copii și vârstnici.

Confort termic pentru 30 de baze de salvare ale Salvamont

Începând de anul acesta, Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România se alătură campaniei. Astfel, 30 de baze de salvare ale Salvamont au fost dotate cu centrale termice în condensare cu puteri între 24 kW și 70 kW și boilere electrice de ultimă generație, cu capacități între 30 litri și 300 litri. Chiar dacă unele centre aveau o soluție termică, cred că noile dotări pot oferi salvatorilor montani o grijă mai puțin. Atunci când ajungi în baza de salvare, mai ales pe timp de iarnă, cred că e important să fii sigur că ai căldură și apa caldă.

Dacă sunteți curioși puteți să dați un click aici să vedeți niște cifre legate de activitatea Salvamont. Las aici doar 2 cifre: 5.919 acțiuni de salvare dintre care 3.790 de intervenții au avut loc în sezonul de iarnă.

Donează astăzi și transformă apa caldă în normalitate

Din păcate în Romania accesul la apă caldă este chiar o problemă serioasă, 27% dintre români locuind într-o gospodărie care nu dispune de baie, duș sau toaletă cu apă curentă, față de o medie de 2% la nivelul Uniunii, potrivit Eurostat.

Pentru a duce confortul chiar și acolo unde pare greu de atins e nevoie de ajutorul tău. Pentru a transforma mai departe în bine viețiile celor ajutați de Ariston e nevoie de reabilitarea grupurilor sanitare ale instituțiilor beneficiare, care se află într-o avansată stare de degradare. Așa că te rog să intri pe site-ul celor de la Crucea Roșie și să donezi pentru aceast proiect!

Eu sper ca această inițiativă să continue și anii viitori, căci sunt convins că atât cei de la Salvamont cât și cei de la Crucea Roșie nu duc lipsa de locuri unde au nevoie de soluții moderne de încălzire și producere de apă caldă menajeră.


Prima misiune Ariston Comfort Challenge a avut loc în 2018, în Groenlanda, pe insula Disko. În inima Insulei Disko, Ariston a construit de la zero o casă modulară inovatoare și călduroasă, denumită Ariston Comfort Zone, donată oamenilor de știință de la Universitatea din Copenhaga, care cercetează efectele schimbărilor climatice.

Despre Ariston Thermo România

Ariston Thermo România este filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre liderii internaționali în producția și furnizarea unei game complete de echipamente și servicii destinate încălzirii şi producerii de apă caldă menajeră.

Angajamentul Ariston Thermo privind eficiența energetică este exprimat prin lansarea constantă de noi soluții bazate pe surse regenerabile de energie, cum ar fi sistemele solare și pompele de căldură, precum și prin îmbunătățirea eficienței produselor tradiționale (boilere sau centrale termice), dar și prin investițiile în noi proiecte.

Portofoliul de produse Ariston Thermo România este compus din centrale termice murale și de pardoseală, în condensare, boilere electrice și indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer condiționat și panouri solare, sub brandurile Ariston, Chaffoteaux și Elco.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.