Impresii din Cantonament 3.0

Weekend-ul trecut a fost Cantonament 3.0, primul cantonament cu şi pentru bloggeri organizat de SmartAtletic şi Pasiunea.eu. A fost un weekend relaxant, în care am îmbinat alergare, biciclit şi prezentări foarte faine ale unor oameni pasionaţi.

După vineri seara în care am mâncat şi am tot vorbit până pe la 12 şi ceva, Bogdan ne-a pus în program o alergare uşoară cu o trezire la ora 5:00. Mă bucur totuşi că i s-a făcut milă de unii şi a fost mutată la ora 7:30, care pentru mine a fost la fel de cruntă.
Am fost destul de surprins că am reuşit să alergăm cu toţi vreo 3.6km în condiţiile în care seara erau certuri care aleargă mai puţin.

A urmat o primă serie de prezentări unde am aflat calendarul competiţional Smart Atletic, care va conţine 11 evenimente sportive şi detalii de la cele mai mari competiţii atletice pentru amatori: semimaratonul şi maratonul Bucuresti de la Valeria Răcilă.

A urmat una dintre cele mai faine prezentări, cel puţin pentru mine, ale cantonamentului ţinută de Steven van Groningen. Am aflat de disciplina şi sacrificiile necesare pregătirii unui Iron Man şi cum poţi face loc pentru sport chiar şi în programul unei persoane foarte implicate în viaţa profesională. Unul dintre sfaturile pe care le-am auzit de la Steven şi la sesiunea de antrenament pentru Primul Maraton: renunţă la televizor.

A urmat prezentarea proiectului pasiunea.eu, unde mi-a plăcut foarte mult o idee prezentată de Şerban pe care încerc şi eu să o transmit: un om fără pasiuni este un om mort. Mulţi prieteni apreciază că eu fac alergare sau bicicletă, dar se plâng că ei nu pot face asta şi mereu le spun să îşi găsească o pasiune, indiferent care, chiar şi origami (deşi aş recomanda una mai sportivă :-p), altfel devii o legumă care ştie doar muncă, televizor, pat. Un exemplu pe care îl dau mereu este Victor Stanciu care după câteva încercări cu alergarea şi bicicleta, acum a descoperit tirul cu arcul şi a devenit fan înrăit.

A urmat o sesiune de biciclit pe o parte din traseul de la Surmont MTB Challenge. Deşi traseul nu a fost ideal pentru începători, fiind cu noroi, bălţi, chiar zăpadă pe alocuri, purceluşul din mine s-a simţit excelent, mai ales la întoarcere când am coborât în viteză, încercând să iau cât mai multe bălţi. Mai jos găsiţi un montaj făcut de George Hari Popescu care nu a fost impresionat şi rămâne la biciclitul urban.

Sâmbătă seara a urmat un foc de tabără cu muzică live via Vlad Dulea şi Marius Matache.

Duminică, deşi ne-am culcat un pic viteji că repetăm alergarea de dimineaţă, am renunţat la idee. Noi am vrut, dar ningea afară :-p. Au urmat un ultim panel:
Cristi Mărgărit cu sfaturi pentru un stil de viaţă sănătos în special în partea de nutriţie
Chinezu, despre sportlocal.ro şi cu o promisiune că va face un triatlon
Doru Panaitescu, despre cum să te apuci de o pasiune în 10 paşi
Vlad Dulea despre cum s-a apucat de triatlon.

Puteţi urmări o parte din prezentări pe canalul de ustream:
http://www.ustream.tv/channel/cantonament3-0

În concluzie a fost un weekend foarte fain, unde mă bucur că am cunoscut oameni noi şi mă bucur şi mai tare că unii dintre ai au decis să se apuce de alergare, de biciclit sau chiar de triatlon.
Am fost şi eu inspirat să alerg, aşa că printre alte maratoane, duatloane, voi participa la două proiecte de alergare inedite: 24h ore pe bandă şi Trans România Run 2012. Ambele proiecte vor avea şi un scop caritabil pe care îl voi anunţa la momentul potrivit. Ca să anticipez întrebarea: de ce alergi aşa mult? o să va spun doar numele de alint al Trans România Run 2012: Diagonala Nebunilor ;)).

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.