Faliment sportiv?

IT-iști ăștia sunt ființe interesante. Nu te-ai aștepta să auzi la un podcast de programatori o discuție despre faliment. Mai interesant este că nu este despre genul de faliment la care te-ai gândit acum.

Gândește-te la momentul în care ai inbox-ul plin de emailuri și te simți împovărat și vinovat. Vinovat, pentru că ești conștient sincer fiind, că la multe dintre ele nu vei ajunge să răspunzi în timp util. În acel moment este ca și cum nivelul tău de timp datorat este peste ce poți “plăti”.

Acesta este momentul în care poți declara faliment la emailuri. Ce faci? Simplu: ștergi toate emailurile din inbox. Mă rog dacă vrei să fii mai precaut, poți să le muți în arhivă.

Unii ar numii asta o fugă de răspundere, dar acum putem fii hispteri și să le spunem că e defapt un concept budist. Acela de “letting go”.

După acest faliment, teoretic poți să începi cumva cu o foaie albă și te poți concentra mai bine fără presiunea numărului de emailuri. Iar ce este cu adevărat urgent și important va reveni cu siguranță în inbox.

O altă idee de astfel de “faliment“, ar fi de exemplu la telefonul mobil. Când simți că primești prea multe apeluri pe telefon, poți să schimbi numărul de telefon. Astfel, la fel ca mai sus, ai o perioadă de repliere, iar cei care au neapărat nevoie, de multe ori vor găsi o soluție să găsească noul număr.

Oare putem importa ideea la sport?

Chiar dacă poate părea un pic extremă, mă gândeam dacă există o metodă de a importa ideea și pentru sport.

O idee ar fi poate când simțim poate că suntem prea în urmă cu antrenamentele sau cu obiectivele sportive să avem un soi de faliment sportiv. Să ștergem toate planurile de până atunci și să începem de la zero. Ce ne-am propune dacă nu am avea nimic planificat și am fi la nivelul
de pregătire de astăzi ?

O altă idee ar fi poate în zona de echipament, unde când simți că ai prea multe lucruri și îți este greu să le găsești loc sau e greu să te hotărăști cu ce să te îmbraci. De renunțat la o parte e greu, fiind o decizie extrem de dificilă.

Atunci dai tot și reconstruiești de la zero stocul. Cred că pasionații de biciclete ar fi în extaz să vândă toată colecția și să cumpere una nouă.

Credit foto: freepik.com

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

4 Comments

  1. Buna Gabriel! Sunt de-acord cu asta. Uneori e nevoie sa ne simplificăm traiul. La fel şi antrenamentele. Uneori e nevoie să revenim la lucrurile elementare. Un mare antrenor american când echipa avea probleme obişnuia să le spună jucătorilor lucrurile elementare. Le spunea ceva de genul: aceasta este o minge, ea este rotundă şi regulile simple din sportul respectiv. Cred că acest concept de faliment sportiv este ceva asemănător, sau care cel puțin oricum are legătură. Cu bine!

    • Foarte interesant! Avem cu siguranta de multe ori tendinta sa complicam lucrurile! Uneori daca facem un pas in spate s-ar putea sa avem cu siguranta un pic mai multa claritate 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.