Excurie de ski la partie Vidra ziua 2

Fiind destul de departe de Bucuresti, a fost foarte fain că am plecat pentru două zile, altfel nu apuci să guşti întradevăr ieşirea. După o prima zi în care am suferit un pic din cauza cozilor la telegondolă, am decis să recuperăm a doua zi.

Am luat micul dejun la 7:30 porniţi pe gândul să fim la 9 când se deschid instalaţiile. Cu puţin noroc poate prindem 2-3 urcări rapide până să înceapă aglomeraţia.

Al naibii se pare că au avut şi alţii aceeaşi idee genială, astfel că la nouă era mai rău că sâmbătă. Ăştia au dormit aici? Am găsit cu greu un loc de parcare şi ne-am pus chiar din prima la o coada destul de mare.

În timp ce urcam ne bucurăm văzând că au dat cu tunurile un pic. Ieri spre final era destul de aiurea: ieşise gheţa, pietricele etc.

Am reuşit să dăm vreo două coborâri chiar plăcute pe zăpadă “proaspăt” aranjată, după care lucrurile s-au schimbat. A ieşit din nou gheaţă, dar cel mai rău era aglomeraţia de pe pârtie. Dacă sâmbătă mă lăudam că nu am dat nici o trântă, duminică am prins vreo 4-5. Din cauza aglomeraţiei binenteles (deja încep să am pretenţii şi nu mai am scuze legate de tehnică mea impecabilă).

După vreo 4 coborâri ne săturăm de stat la coadă pentru gheaţă şi aglomeraţie aşa că ne refugiem la apres ski la un sandwich şi o ciocolată caldă (doar suntem sportivi ce naiba) cu whisky (ne-a citit barmanul că suntem sportivi şi ne-a pus maxim 1%).

Am stat noi vreo oră privind cu jind la cei care coborau. Am mai fi dat o tură, dar coada imensă ne descurajă. Pe la 14:00 am prins totuşi un moment în care era un pic mai mică aşa că ne-am băgat repede să mai prindem încă una înainte de plecare.

La întoarcere ne-am oprit în Călimaneşti la Casa Românească. Dacă vă opriţi în zonă vă recomand cu drag cârnăciorii si varza cu ciolan 😉 (recomandabil pentru minim doua persone, trust me).

Concluzii

A fost o ieşire foarte făină. Am reuşit să încep să simt cu adevărat plăcerea skiului, aia fără dureri şi vânătăi prea multe. Câteva căzături sunt bune pentru experienţă altfel cum să progresezi? Sunt bucuros că am stabilit şi o ieşire la Bansko. Abia aştept :D. Oare câte căzături/experienţă capat acolo?

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.