Duatlon Cupa Olimpia – raport de cursa

Cursa: Duatlon Cupa Olimpia Data: 2/04/2011
Locatie: Bucuresti, Romania Probe: duatlon
Timp: 01:05:13 Distanta: 5km+20km+2.5km
Viteza medie: 04:14 min/km Pozitie: #12 @ general, #5 @amatori
Rezultate oficiale

Am aflat intamplator de aceasta cursa, Ciprian Balanescu postase pe contul sau de facebook ca va participa, el afland din calendarul federatiei. Desi nu prea s-au chinuit cu promovarea, Cupa Olimpia a avut la start 40 de amatori si 33 de sportivi legitimati.
Cum nu aveam altceva in plan m-am decis sa particip, acesta fiind primul meu concurs sub tricoul BikersTeam.

Cum nu prea am mare experienta pe cursiere si sambata merg la primul maraton MTB pe 2011 la Garboavele, m-am decis sa particip pe un MTB. Nu aveam mari sanse sa ies prea in fata, planul era sa trag tare pe prima tura de alergare, sa rezist cat mai mult la bicicleta si apoi poate sa recuperez cat se poate pe ultima bucata de alergare.

Am fost placut surprins sa gasesc la start multa lume cunoscuta, cativa colegi din Ro Club Maraton care au lasat tura de alergare de sambata pentru aceasta competitie.

Tot la start m-am bucurat sa il intalnesc prima oara si cu Dan Miron, colegul meu din echipa pentru Jocurile BMW X3, aflat la prima competitie de ciclism, dar care i-a placut si a promis sa recidiveze ;)).

3 … 2 … 1 … START

S-a plecat destul de tare in alergare, am ramas un pic in urma, toata lumea se impingea sa ajunga cat mai in fata. Am ramas un pic uimit, ori pleaca astia prea tare, ori sunt eu prea obosit astazi. Ca dovada ca am plecat prea repede, organizatorii nu erau pe faza asa ca toti cei din fata au facut prima tura de alergare mai lunga pentru ca nu era un arbitru care sa ne directioneze pe traseul corect.
Am mers in ritmul meu o perioada, sa ma incalzesc putin si apoi sa cresc usor, usor viteza.
Tura de alergare a fost faina, am venit destul de bine, eram pe 4 la general.

Tura de bicicleta

Nu eram intr-o situatie prea grozava, fiind pe MTB, dar am zis ca macar fac un pic de training pentru Garboavele. Oricum nu prea am experienta pe cursiera. Cum traseul era cu multe curbe si cateva gropi de evitat m-am felicitat un pic pentru decizie, imi e frica sa ma las prea tare in curbe pe cursiere ;)).

Am reusit totusi sa ma tin cat de cat la bitza, am reusit o medie de vreo 28-29km/h si un maxim de 37-38km/h, ceea ce e bine zic eu. Mai ales tinand cont ca tura continea si un mic deal unde gafaiam bine ca sa tin un 15km/h.

Recuperare de final

Desi am pierdut ceva pozitii in tura de bike, am reusit sa recuperez vreo 2-3 pe final, in ultimii 2.5km de alergare.

Rezultat final

Locul 12 la general, locul 5 la amatori, timp: 1h 05m

DSC_3445

Concluzii

A fost un concurs fain, insa organizarea a lasat de dorit.
Incepand de la lipsa de la inceput a acelor de siguranta la inscriere (aduse ulterior), lipsa unui arbitru pe traseu in prima tura de alergare care a dus ca toata lumea sa faca o prima tura mai lunga si pana la greseli de arbitraj si clasament.
Locul 3 la Seniori fiind acordat lui Boriceanu Sorin in timpul premierii, desi el a revenit lui Leonte Florin, aceastia au reparat greseala in clasamentul postat, insa mi se pare o greseala destul de grava, cu atat mai mult cu cat vorbim de un concurs organizat de Federatia Romana de Ciclism si Triatlon, nu de doi tipi in parc.

Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1217

5 Comments

  1. BRAVO GABY ! , … ai evoluat ca un adevarat sportiv de elita , folosind in consumarea fruntasa a competitiei un instrument al offroad-ului , mountain bike-ul .
    Cu Consideratie ,
    cristi .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.