Crosul Fii Sanatos cu Aloe Vera 2011

Duminica am participat la un cros cu traditie: Crosul Fii Sanatos cu Aloe Vera, organizat de Forever Living. Traseul a fost cel clasic: Charles de Gaulle, Arcul de Triumf, Piata Victoriei si retur. Lungime 3.7km. Desi nu speram, am reusit o clasare foarte buna: locul 2 la general.

Sambata, fiind in Bucuresti, am decis sa ies cu o parte din colegii (si fata) de la Bikers Team, Gabi Ursu si Sergiu Buciuc la o tura prin Cernica. Desi trebuia sa fie o tura usoara, asa de plimbare, ne-am intins la o tura de 56 km (track-ul aici). A fost faina tura, erau cateva baltoace, dar mai mult la inceputul turei, probabil sa sperie pe unii ;)).

Cursa de duminica

Din experienta altor crosuri pe traseul asta, m-am pus cat mai in fata la start. Nu de alta, dar erau multi copii in prima linie si la startul rapid de la un cros e periculos sa nu te impiedici de ei (sfat pentru parinti: nu ii mai incurajati pe copii sa stea in fata).
Cum nu aveam in cap un plan anume, am stat si eu aproape de plutonul din fata. Erau cativa care au plecat tare in fata, insa dupa Arcul de Triumf majoritatea s-au cam rupt. De aici, plutonul din fata incepe sa creasca usor ritmul. Inca merge, asa ca ma tin in spatele lui Fane Oprina si Victor Vlad.
Cand facem intoarcerea la Victoriei, deja am ramas putini in fata. Erau tipul care a iesit pe 1, Fane, Victor si inca vreo 3 alergatori.
Pana la Monumentul Aviatorilor ma apropii de ei si cum ma simteam inca in forta incerc sa cresc. Usor, usor depasesc pana ajung sa vad in fata un singur alergator si zona de finish. Nu imi venea sa cred, eram pe doi, mai erau vreo 300m. Am inceput sa cresc si mai tare, vroiam sa imi iau putina distanta sa nu ma manance pe final. Ma ajunge de doua ori tipul care a venit pe 3 la categorie, dar, cum il vedeam cu coada ochiului, trageam aer in piept, storceam si ultimele grame de energie si reuseam sa ma distantez iar. In final, am reusit locul doi :D.

Am vazut din poze ca in spatele meu la finish era Fane Oprina. Se pare ca tipul de pe 3 la categorie s-a taiat pe final.

Impresii si ganduri de final

Mi-a placut mult cursa asta, desi a fost o cursa de viteza, a fost foarte tactica. Am fost foarte bucuros ca am reusit sa stau calm in prima parte si apoi sa urc usor si cu calm in pluton. Dar cel mai mult, mi-a placut ca am avut zvac pe ultimii 600 m si am urcat de pe pozitia 6-7 pe locul 2.
Desi nu sunt alergator bun pe distantele astea, cred ca intervalele de pe stadion au dat roade ieri. Multumesc Fane pentru ca ai tras de mine sa vin la ele :D.