bicicleta pe apa cu aripa

Imi place mereu sa vad o bicicleta inedita, imi plac masinariile construite de oameni pasionati, care nu stiu daca pot fi numite uneori biciclete, singurul lucru in comun cu bicicleta fiind acest mijloc de propulsie atat de frumos si de simplu: pedalatul. Zilele trecute am gasit una care merge pe apa: nu, nu vorbesc de hidrobicicleta, asta chiar arata ca o bicicleta, daca nu ma crezi uita-te la clipul de mai jos:

Prima oara am crezut ca e vreo farsa sau ceva. Mergea pe vreo sosea din Bucuresti, dupa ploaie si la final cade saracul intr-o gura de canal. Nu rade, eram sa o patesc eu si am vazut un video cu un chinez ghinionist care a facut asta (sry nu mai gasesc link-ul :-p).
Cred totusi ca e pe bune, stiam ca exista barci cu aripa, asa ca de ce nu si biciclete ;))

Modelul de mai sus are dezavantajul ca trebuie sa ai picioare bune: nu dai la pedale, faci baie. Poate totusi ar fi interesant pentru un duatlon cu biciclete si inot: te opresti din pedalat si treci direct la inot, sa vezi ce tranzitii rapide ar fi :D.

Se pare insa ca sunt unii si mai putini pasionati de inot, care prefera totusi sa aiba si modulul clasic de hidro-bicicleta. Tipul de mai jos a pus doua flotoare in lateralul bicicletei, asa ca poti oricand sa te opresti si sa te bucuri de priveliste, fara sa intri la apa.

Pump a Bike

Daca totusi nu iti place pedalatul, poate iti place topaitul.
Desi arata cel putin ciudat, atat masinaria cat si modalitatea de propulsie, se pare ca Pump-a-bike nu numai ca functioneaza, dar, in mainile si picioarele unui om priceput, poate ajunga la 30-32km/h.
Cantareste cam 14kg, se poate plia intr-un rucsac si costa cam 1000$. Oare pe cand o sa le gasim de inchiriat pe litoral ;)) ?

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.