Ce facem cu medaliile de la competiții sportive?

Când te apuci de alegare, e o adevărată bucurie când primești prima medalie. Ești mândru de ea iar colegii de la birou te întreabă ce premiu ai primit la pachet cu medalia. Dacă te prinde microbul începi să faci o mică colecție de medalii. Oricât de mult te-ar entuziasma, după primele 5-6 îți dai seama că trebuie să faci ceva cu ele, că nu mai încap toate pe birou sau agățate undeva la întâmplare.

Trebuie să recunosc că eu nu prea sunt pasionat afișarea medaliilor. Nici nu prea le-aș arunca. Mai ales ca atunci când caut o idee pentru un alt design de medalie îmi place să arunc un ochi pe acolo de inspirație. Așa că soluția e că le țin într-o cutie. Ca să nu se amestece prea tare, le pun în pungi zip-lock.

DSC00657

Suporturi speciale pentru medalii

Dacă vrei să le afisezi poate cea mai potrivită soluție este un suport dedicat de medalii. Găsești o mulțime de modele și culori pe sport-displays.ro. Ba chiar și unele metalice 😉

suport-medalii

Tablou de cursă

Cu siguranță nu e o soluție pentru întreaga colecție dar pentru acele curse mai speciale, poți să faci un tablou special pentru o cursă. Un tablou în care să încadrezi frumos, medalia, numărul, căteva poze din cursă etc.
Din păcate nu sunt multe opțiuni de unde poți cumpăra variante dedicate, majoritatea livrează doar în US sau UK. Dar poți cumpăra tablouri normale și cu un pic de bricolaj să faci tu ceva 🙂

6c7a37b80a7d24c0493ac273591c3522

Suport medalii lat

O variație de suport de medalii foarte faină. Îmi place că scot mai bine în evidență medaliile. Le găsiți în general pe eBay, dar la fel cu un pic de bricolaj cred ca poți să faci ceva și tu.

s-l1600

Tablouri speciale pentru medalii

Variantele de mai jos mi se par iar foarte faine din același motiv. Scot mult mai bine în față medaliile și arata mult mai organizat.

Varianta bară de draperie

O variantă foarte simplă este dacă aveti undeva o bara mai lungă. De ea puteți agăta foarte frumos o mulțime de medalii.

840c0853e0a7c6ce2ce279b0a44cf040

Medalii dăruite

O idee foarte faină este să dăruiești din medaliile tale. Noi am mai oferit la unele antrenamente sau acțiuni pentru copii din medalii din cele rămase de la competiții.
În America există chiar și un ONG care face asta în mod constant, adună medalii de la sportivi și fac apoi joculețe sportive pentru copii din spital, la finalul cărora le oferă din medaliile primite.
Am tot vorbit cu Oana și cu câtiva prieteni să replicăm ideea. Cine știe poate anul acesta reușim să ne organizăm să facem un prim experiment în sensul ăsta 🙂

Voi ce faceți cu medaliile voastre?

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.