Câți alergători trec într-o oră prin Herăstrău?

Aseară am fost până în Herăstrău să facem un mic punct de alimentare pentru câtiva din participanții la Raiffeisen RunnersPrimul Maraton care au ales să facă antrenamentul de 28km înainte de a pleca în vacanță. Așa că de curiozitate m-am apucat să număr câți alergători trec într-o oră.

Metodologie 🙂

Am numărat pe aleea de lângă lac cum cobori panta dinspre Charles de Gaulle (cum mergi spre Pescarus sa zicem). Astfel că îi vedeam atât pe cei care coboară și fac spre dreapta sau aleargă în sens orar.

Am numărat doar persoanele care alergau. Astfel că nu am luat în calcul persoane care le vedeam mergând chiar dacă păreau că aveau echipament de alergare.

Am numărat treceri, astfel că sunt cu siguranță duplicați în numar. Așa la feeling și ce am observat nu sunt foarte mulți cred că vreo 15-20. Oricum într-o oră nu au cum să treacă decât de 2 ori maxim 🙂 (presupunând că fac tura completă de lac.

Rezultate

Având în vedere că vine Maratonul București, mă așteptam să fie ceva mai mulți, dar recunosc că nu mă așteptam chiar la numele astea. Mi-am dat seama și de faptul că atunci când alergi e greu să ai o percepție corectă asupra numărului de alergători.

Nu știu cum pot fi extrapolate puțin datele astea, dar mă gândesc să mai repet experimentul în alte zile/ore/perioade și poate așa se observă vreun trend 😀

IMG_20160831_093841

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

2 Comments

  1. Mulțumesc pentru ”experiment” – aveam și eu aceeași curiozitate 🙂 Ar fi interesant să repeți experimentul într-o dimineață de zi lucrătoare, între orele 6 și 7 sau/și 7 și 8 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.