Câştigătorii de la Cupa 1

Săptămâna trecută am avut bucuria să fiu prezent la premierea a peste 350 de premianţi ai Cupei 1. Desigur că toţi cei care au participat sunt nişte campioni şi îi felicit din toată inima că au acceptat provocarea lansată de Primaria Sectorului 1 şi și Asociația Sport pentru Viață.

Printre sportivii care au fost alături de elevi s-au numărat: Gabriela Szabo (atletism), Cosmin Matei (fotbal), Otilia Bădescu (tenis de masă), Mihai Covaliu (scrimă), Irina Deleanu (gimnastică ritmică), Monica Roșu (gimnastică), Camelia Potec (înot), Virgil Stănescu (baschet), Virgil Căruțașu (baschet), Flori Preda (handbal), Adela Răducă (volei) și Maria Picioroagă (volei).

“Cupa 1 este o competiție de tradiție dedicată elevilor din Sectorul 1. Ediție de ediție, interesul elevilor faţă de această competiţie a crescut și asta nu poate decât să ne bucure. Prin activitate fizică practicată în mod organizat, copiii noştri se dezvoltă fizic şi psihic armonios şi sănătos, îşi întreţin o stare optimă de sănătate şi îşi formează un caracter de învingător. Sunt susţinătorul unui mod de viaţă sănătos. Sportul înseamnă sănătate!”
afirmă inițiatorul proiectului Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman

chinezu_premiere

La cea de-a 12-a ediție, Cupa 1 a înregistrat un număr impresionant de participanți: 122 de echipe, însumând aproape 2000 de elevi și liceeni, înscriși la cele cinci sporturi: handbal, atletism, baschet, fotbal și volei. Din totalul de 55 de instituții de învățământ din Sectorul 1 al Capitalei, în competițiile sportive de anul acesta s-au înscris 48 de școli și licee.

mihai covaliu_gabi szabo_premiere

Școala generală “Nicolae Titulescu” și-a adjudecat locul I la competiția de handbal băieți și baschet fete (gimnaziu V-VIII), devenind astfel cea mai premiată dintre școlile de la ediția 2013 a Cupei. Colegiul Tehnic Feroviar “Mihai I”a câștigat locul I la competiția de volei și fotbal (liceu și gimnaziu), devenind anul acesta liceul cu cele mai multe titluri.

gabi szabo_mihai covaliu_premiere

Sportul de echipă cu cele mai multe înscrieri a fost baschetul, cu peste 390 de elevi participanți, iar atletismul îți păstrează titlul de sport-rege al Cupei 1, cu peste 500 de înscriși.

Colegiul Național “Aurel Vlaicu” a câștigat anul acesta titlul Cupa 1 la baschet băieți (liceu IX-XII), deținut anul trecut de Colegiul Național “Ion Neculce”, iar Colegiul Național “Tudor Vianu” a cedat titlul la baschet fete (liceu IX-XII), în favoarea Liceului Teoretic “Jean Monnet”.

virgil stanescu_virgil carutasu_monica rosu_premiere

Cei mai buni la atletism au fost sportivii de la Colegiul Național “Tudor Vianu”, Colegiul Tehnic de Material Rulant, Colegiul Național “I.L.Caragiale”, Liceul Teoretic “Alexandru Vlahuță”, Școala Gimnazială “Titu Maiorescu”, Școala Gimnazială “Nicolae Titulescu”, Școala Gimnazială “Geo Bogza” și Școala Gimnazială “Geo Bogza”.
Festivitățile de premiere au inclus concursuri și momente artistice precum show-ul de percuție al lui Orlando și momentele cântăreței Dalma Kovacs. Gazdele evenimentului au fost Dorina Florea și Bogdan Miu, pentru premierea elevilor de la gimnaziu, iar Carmen Brumă și Florin Grozea au întreținut atmosfera celei de-a doua părți a festivității, în care au fost acordate premiile pentru liceeni.

virgil stanescu_premiere

Cupa 1 este un proiect organizat de Primăria Sectorului 1, în parteneriat cu Asociația Sport pentru Viață. Cea de-a 12-a ediție a Cupei 1 este antrenată de Radio ZU și susținută de AVON. Parteneri media: 220.ro, amdoar18ani.ro, calificativ.ro, amelie.ro, clopoțel.ro, copilul.ro, metropotam, onlinestudent, zile și nopți, referate.ro, și studenție.ro.Pentru mai multe detalii, accesați site-ul www.cupa1.ro și pagina de Facebook Cupa 1.

Despre Sport pentru Viaţă
Sport pentru Viaţă este o campanie socială iniţiată de campioana olimpică Gabriela Szabo în anul 2006. În 2007, devine o asociaţie care are ca scop educarea şi schimbarea percepţiei faţă de sport, prin crearea unei culturi sportive de masă în România.

Sport pentru Viaţă a dezvoltat mai mult proiecte proprii, printre care: Arenele de Joacă – cel mai mare eveniment sportiv pentru copii; Sportur – caravană de promovare a sportului în şcolile din Bucureşti; Acasă, pe podium – program de selecţie şi acordare de burse tinerilor din centrele de plasament.
Sport pentru Viaţă se bucură de sprijinul a peste 500 de voluntari din toată ţara şi a unor personalităţi din lumea sportului, campioni olimpici sau mondiali.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.