Onorat să premiez Galantomi speciali la Gala Oameni pentru Oameni

Aseară a avut loc Gala Oameni pentru Oameni organizat de ARC România, un eveniment despre o altă Românie, una a oamenilor frumoși, implicați și care nu așteaptă schimbarea ci o produc. Un eveniment de la care pleci încărcat de energie pentru un an de zile.

Aseară bucuria a fost cu atât mai mare cu cât am urcat pe scenă nu să primesc unul din mult-doriții bolovani dar să premiez cel mai bun fundraiser de pe platforma Galatom. A fost o decizie foarte dificilă să alegem între atâtea povești frumoase, însă în final am ales cinci nominalizați: Bogdana Diaconu, Andreea Dora Mag, Pieter Wessel, Daniel Mereuță și Radu Cristi. Puteți citi poveștile lor pe blogul Galantom.

Iar câștigătorul serii a fost nelipsitul fotograf Radu Cristi, care a strâns aproape 9.400 lei de la peste 200 de donatori făcând poze gratuit și încurajând subieții pozelor să doneze în schimbul lor.

Premianţii Gala Oameni pentru Oameni 2014

Cel mai bun fundraiser voluntar: Cosmin Alexandru, pentru susținerea programului de organizare comunitară al CeRe. Cosmin a donat, dar a și înotat la Swimathon împreună cu familia lui și a strâns fonduri de la prieteni și parteneri de afaceri. Datorită eforturilor lui, CeRe a strâns la Swimathonul București 32.000 de lei și 25 de donatori noi.

Cel mai bun fundraiser profesionist: Genoveva Ghiuri, de la Habitat for Humanity Cluj, care a strâns 1,5 milioane de lei, materiale și voluntari pentru construcția a 15 case la Jucu. Datorită eforturilor ei, 15 familii trăiesc cu demnitate și sute de voluntari au putut să pună umărul la îmbunătățirea vieții lor.

Cel mai implicat membru al Consiliului Director: Juriul a decis să recunoască implicarea a trei membri de consiliu director extreme de activi. Iolanda Sztrelenczuk, Asociaţia Autism Baia Mare, pentru că este un model de viaţă şi un element mobilizator pentru părinţii care-şi aduc copii la terapie; Robert Cadar, Fundaţia Rafael, pentru că a ajutat organizaţia să mobilizeze 320.817 lei și să atragă 314 noi donatori; Steven van Groningen, United Way România, pentru că a fost iniţiatorul Societăţii Alexis de Tocqueville în România, cu o contribuţie individuală de 10.000 dolari pe an şi a reuşit să atragă, prin propriul exemplu, alţi șapte donatori Tocqueville în numai doi ani.

Cel mai implicat director de organizație neguvernamentală: Anna Burtea, directoarea Asociației Inimă de Copil din Galați, care a strâns peste 1 milion de lei pentru a asigura îngrijire gratuită copiilor cu dizabilități din județ.

Cel mai implicat angajat: Judecătorul Cristi Danileț de la Consiliul Suprem al Magistraturii, pentru cursurile despre legi și codul penal pe care le ține elevilor, pe înțelesul lor, împreună cu organizația Viață fără Violență.

Cea mai de impact intervenție în comunitate a unui IMM: AsSport Florescu/BikeXpert, care a strâns 18.000 euro pentru tratamentul copiilor cu autism de la organizația Help Autism prin mobilizarea comunității de bicicliști.

Cea mai de impact intervenție a unei companii: GDF Suez Energy România pentru sponsorizarea de 2 milioane lei care a permis Asociației Dăruiește Viață să modernizeze laboratoarele de diagnostic din Institutul Clinic Fundeni și să convingă autoritățile să modifice legislația pentru a asigura continuitatea și durabilitatea acestui program.

Cea mai bună campanie de atragere de fonduri a unei organizații mici: Asociația Anti Parkinson pentru strângerea a 30.000 euro și contribuții nefinanciare de 25.000 lei pentru bolnavii de Parkinson din România.

Cea mai bună campanie de atragere de fonduri a unei organizații mari: HOSPICE Casa Speranței pentru strângerea a 1,1 milioane lei pentru ca persoanele cu boli incurabile să poată avea un sfârșit demn. Nu mai puțin de 118 de companii s-au alăturat campaniei și au contribuit cu 20% din impozitul pe profit.

Cel mai bun program de educație adresat comunităților profesionale: Celestica România, pentru parteneriatul de cinci ani cu Universitatea din Oradea, prin care a pregătit peste 1.120 de studenți pentru piața muncii.

Generozitatea care schimbă vieți, categorie fără premiu, la care sunt recunoscuți toți cei nominalizați pentru donațiile lor în bani și timp: Nicoleta Matei, Denis Todirică, Tim Wilkinson, Marian Ursan, Andreea Cristea, Georgiana Gabrian, Teodor Tulpan, Anamaria Greluș, Oana Claudia Iacob, Iulian Suditu, Cristi Danileț, Aurel Palade, Eugenia Deaconu, Lajos Kristof, Adriana Ionescu, Adriana Lungu, Andrei Roșu, Dan Raican, Simona Ruta și Janos Torok.

Premiul “De la prieten la prieten”, acordat de ARC și Galantom: Radu Cristi, fundraiser voluntar, care a strâns aproape 9.400 lei de la peste 200 de donatori făcând poze gratuit și încurajând subieții pozelor să doneze în schimbul lor.

Premiul special al juriului: Catwalk Salon, un salon de frumusețe din Cluj, care donează lunar încasările zilei de 13 – aproximativ 4.500 de lei pe lună – către o cauză importantă din comunitatea locală.

Premiul special al organizatorilor: Grupul de arhitecți De-a arhitectura care ține cursuri pentru 2.500 de copii din școli din toată țara ca să îi învețe ce este frumosul și pot să facă asta pentru că au strâns în timp record suma necesară acestor ore. Au rugat arhitecți să creeze căsuțe de păsări care să reflecte viziunea lor artistică și apoi le-au vândut prin silent auction.

Premiul de excelență: HOSPICE Casa Speranței, pentru că demonstrează de 22 de ani că știe ce trebuie să facă pentru a oferi servicii de calitate și pe care oamenii se pot baza. Numai în 2013 au ajutat 2672 de copii și adulti diagnosticați cu boli incurabile. Iar anul acesta au reușit să finalizeze un proiect la care lucrau de multă vreme, deschiderea unui hospice în București.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.