Am trecut testul: sunt director de cursa certificat RRCA

De la începutul anului am început să îmi concentrez activitatea foarte mult pe partea de organizarea de evenimente sportive. Deşi multe cunostiinţe în acest domeniu vin din practică, mi-am dorit foarte mult să găsesc şi un curs pentru director de cursă. L-am găsit binenteles în America, patria sportului de masă, la RRCA (Road Runners Club of America). Aseară am dat testul final şi am trecut cu brio (94%):D

rrca race director

La ce mă ajută certificarea?

Diploma în sine la nimic. M-a ajutat însă foarte multe cursul în sine, ce a cuprins un manual de organizare de evenimente precum şi un curs video.

Cursul a cuprins capitole ca:
Dezvoltarea unui plan de organizare
Buget şi Finanţe
Management sponsorizări
Design de traseu
Legislaţie, Managementul riscului şi Asigurări
Siguranţă şi probleme medicale
Atragerea de participanţi
Formular de înregistrare şi confirmare
Managementul voluntarilor
Relaţia cu municipalitatea
Logistică şi Operaţional de la start la finish
Organizarea unui eveniment eco-friendly
Cronometrare şi Premiere

Am fost bucuros să învăţ de la oameni mari din industrie că:

Phil Stewart: este unul din fondatori Running Times magazine şi autorul cărţi “Organizing Running Events”.

Dave McGillivray: a produs şi consultat mai mult de 900 de evenimente sportive de masă în întreaga lume, inclusiv 23 de ediţii a Maratonului Boston, concursurile de calificare la olimpiadă pentru maratonişti americani în 2004 şi 2008, compionatul mondial de triatlon în 1990, jocurile olimpice din Atlanta în 1996.

Don Kardong: un alergător de top din 1964. În 1977, a ajutat la lansarea Lilac Bloomsday Run, care acum atrage peste 50,000 participanţi. A fost preşedintele Road Runners Club of America în perioada 1996-2000.

Jim Gerweck: Implicarea lui în alergare a fost multiplă: de la participant la jurnalist sportiv, arbitru, antrenor şi organizator. În momentul acesta este implicat în organizarea a peste 24 de curse pe an. Este membru a USATF Road Running Technical Council, Gerweck fiind implicat foarte mult în măsurarea şi certificarea de trasee.

Becky Lambros: Este Director de cursă adjunct la Credit Union Cherry Blossom Ten Mile Run în Washington, care atrage mii de alergători din toată lumea. A fost director executiv RRCA în perioadă 2004-2005.

Sean Ryan: Ryan este un director de cursă cu MBA. De când a intrat în acest domeniu în 2003, Ryan a fost director de cursă la maratoane, triatloane Half Iron, tururi pe bicicletă, crosuri şi câteva din cele mai mari 10k din America. Ryan are o diploma de studii superioare în Finanţe şi un MBA în Marketing.

Jean Knaack: este directorul executiv al Road Runners Club of America din 2005. Are o experienţa managerială de 15 ani în cadrul ONG-urilor. Are o diploma de studii superioare în Nutriţie şi un Master în Administraţie Publică concentrată pe managementul ONG-urilor.

Ce curse voi organiza anul acesta?

Unele dintre ele le-am anunţat deja pe blog (UltraFest şi Transmaraton), despre altele puteţi afla la vineri la Breackfat cu Andrei. Astâzi e ultima zi când vă puteţi înscrie!

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

9 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.