Alerg desculţ pentru “Independent dincolo de limite”

De data asta limba română este mai explicită decât limba engleză. În engleză când spui “barefoot”, unii înţeleg cu încălţări minimaliste: vibram sau sandale Huaraches. Eu însă vreau să alerg desculţ la Maratonul Internaţional Bucuresti. Ca nebunia să fie completă voi alerga proba de maraton alături de echipa de pacemakeri Ro Club Maraton de la 3h 30min, totul pentru o cauză caritabilă: Independent dincolo de limite.

Nu o voi face totuşi chiar ca The Barefoot Running Caveman, voi purta totuşi tricou, nu de alta dar voi oferi spaţiul de pe tricoul meu partenerului Gold al campaniei.

Am mai alergat desculţ în antrenamente şi e foarte plăcut. Acum doi ani am alergat desculţ ultima tură din Maratonul Internaţional Bucuresti tot pentru campania 42 pentru o şansă. Aş spune că am un pic de experienţă, însă una e 10km şi alta 42.

Am descoperit asta la un antrenament de 18km desculţ în parcul Herăstrău săptămâna asta (era noapte, nu m-au văzut mulţi :-p), când la final am rămas cu ceva beşicuţe în talpă, dar s-au vindecat repede şi sper că s-a tăbăcit mai bine pentru maraton.

Disclaimer de la piticul mic de raţiune

Voi purta cu mine un rucsac cu o pereche de adidaşi şi în cazul în care plouă, îmi rezerv dreptul să îi încalţ. Nu de alta dar apa cred că va înmuia tot zen-ul meu din talpă şi mi-aş poliza uşor toată pielea. Cu durerea poate m-aş obişnui, dar aş vrea totuşi să mai pot alerga şi după maraton :-p

Şi tu poţi susţine campania “Independent dincolo de limite

E simplu:
– poţi să dai un share la pagina oficiala in cercurile tale de prienteni
– poţi dona folosind cardul bancar aici
– poţi să recomanzi campania responsabilului de CSR/marketing din compania în care lucrezi.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

13 Comments

  1. Respect pentru o asemenea decizie!
    Eu dupa ~8km de alergat descult prin padure aveam basici cu sange pe degetele mari, dar ma simteam excelent in rest.

  2. Uau ! sau mai bine zis arsh ! am bagat si eu 3 km descult in herastrau intr-o dimineata racoroasa (dupa ce am renuntat la sandalele care ma rosesera la os) s-a terminat cu multe basici si talpile parca-mi ardeau. deabia asteptam sa ajung acasa. cred ca mi-ar trebui cativa ani sa ma obisnuiesc sa alerg descut. Bafta multa si o cursa fara dureri (sau minime)

  3. Chiar eram curios ce timp vei scoate anul asta (anul trecut am fost impresionat de rezultatul tau). Eu ma gandeam ca in cativa ani faci baremul de olimpiada :).
    Ce vrei sa faci acum pare o nebunie, mai ales pentru cineva care nu s-a antrenat descult in mod constant, dar sunt sigur ca o sa-ti iasa cum trebuie.
    In mod cert, alergatorii de 3:30 o sa aiba un pacemaker sa-l tina minte toata viata. Bafta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.