Când am drumuri mai lungi de mașină, trebuie să fac uneori câte ceva să nu mă plictisesc. Unii fac slalom printre mașini, eu număr biciclete.

Pentru a fi echilibrat, nu adun bicicletele de pe drum. Ele depind mult de drumul pe care merg, daca e pretabil pentru cursiere, dacă cei din sate încă mai folosesc biciclete. Așa că număr bicicletele de pe mașini. În funcție de direcție, distanță și ziua săptămâni strâng între 6 și 30 de biciclete.

Excepție fac weekend-urile când e vreun concurs mare. Atunci e amuzant să vezi la dus mai toate bicicletele curate, iar la întors sunt cu numarul și starea traseului pe ele.

Foarte fain e să încerci să “citești în biciclete”. Deobicei când văd o bicicletă mai tare singură pe mașină, mă gândesc că o fi un tip mai competitiv. Dacă sunt peste 3 MTB-uri pe mașină, probabil că sunt un grup de prieteni la o tură sau la un concurs.

Cel mai mult mă bucur însă când vezi bicicletele de familie, 3 MTB-uri: unul mai mare mare, unul cu un cadru de damă, unul de copil. Iar când uneori bicicletele sunt foarte basic, poate luate dintr-un supermarket, mă bucur și mai tare. Mi se pare foarte tare că au scos bicicletele la plimbare și nu au sfârșit aruncate prin balcon ca 90% din ele.

Voi vă uitați după biciclete pe mașini?

Sau sunt singurul nebun :))

How to read a modern roof rack.