Vacanta cu rucsacul in spate

Ieri am facut o mica vizita in bucuresti, iar la intoarcere a trebuit sa petrec cam 2 ore in Gara de Nord asteptand trenul.

Dupa cateva ture inainte si inapoi pe peronul gari la un moment dat in dreptul panoului cu informatii despre sosiri si plecari, observ un cuplu foarte derutat incercand sa descifreze ce scria pe acel panou. Sfatuindu-se intre ei imi dau seama ca acestia sunt turisti francezi, si find si eu plictisit, ma hotarasc sa ma bag in seama sa incerc sa ii ajut … asa mai trece si timpul. Asa ca imi pregatesc cel mai bun accent francez si ii intreb :

parle vous anglais ?

Din micile mele cunostiinte si amintiri de franceza din generala si putina lor engleza am reusit sa purtam o converatie inteligibila. Am reusit sa ii ajut cu informatiile despre trenul pe care ii interesa pe ei, dar curios din fire i-am intrebat ce fac in romania. Am aflat ca erau intr-o vacanta prin Romania, se aflau de 2 zile in romania si urmau sa stea aprope 20 de zile. Ideea vacantei era sa viziteze toata Romania ( sau ma rog cat mai multe obiective ) cu un rucsac in spate, fara un plan prea clar, fara cazare asigurata dinainte. Aveau la ei un ghid turistic al Romaniei in care erau informatii despre diverse obiective turistice din Romania, sfaturi pentru turisti, recomandari pentru cazare, mici harti ale locatiilor. Acum se indreptau catre Maramures, vroiau sa vada Cimitirul vesel.

Am discutat un pic cu ei, despre cum le-a venit ideea, de ce au ales Romania etc. Dupa ce m-am despartit de ei un mica idee a inceput sa prinda contur in mintea mea. Acum vreo luna cred, Darius Groza aka jeg.ro a plecat intr-o excursie in jurul lumii, ideea fiind de a pleca catre vest si a se intoarce prin est. Nu a reusit, insa a facut inconjurul europei cu doar 150 euro, un laptop, un mp3 player si o camera video, ceea ce nu e chiar putin. In timp ce il urmarea in drumul lui, ma gandeam ca mi-ar fi placut enorm sa pot face si eu asa ceva, insa nu stiu cat de mult m-as fi descurcat.

Acum combinand un pic cele doua ideei, m-am hotarat sa i-au ideea francezilor si la anul sa aleg o tara din europa si timp de 15-20 de zile sa o vizitez cu rucsacul in spate, fara un plan foarte bine stabilit, doar cu un ghid turistic si cu inpiratie de moment.

Prima tara la care m-am gandit ar fi Italia, din doua motive. Primul fiind ca e o tara superba, unde sigur voi avea ce vizita, si al doilea ca am mai multe cunostiinte in Italia, care m-ar putea ajuta in aceasta excursie. Ideal ar fi ca acesta excursie sa fie una anuala … si in fiecare an sa vizitez o anumita tara din Europa. Mi-ar place extrem de mult sa ajung sa vizitez si Asia, desi cu siguranta va fi mai greu, dar cine stie dupa cativa ani de experienta europeana voi reusi sa ajung si in Asia.

Acum ca am planul in cap, tot ce trebuie sa fac e sa pun bani deoparte pentru ea :)), cam dificil pentru mine avand tendinta de a cheltui cam exagerat … nu prea se lipesc prea mult bani de mine. Bani sunt facuti sa circule … nu asa se spune ?

Cam atat despre planul meu deocamdata. Sper ca pe vremea asta la anul sa pot spune :

In 3 saptamani iau rucsacul in spate si plec in vacanta

Cheers

Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1217

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.