un weekend de crosuri: Crosul Vedetelor si Crosul Petrom

Weekendul trecut a fost unul dedicat miscarii pentru bucuresteni. A inceput sezonul alergarii. Au fost 3 crosuri, unul sambata si 2 duminica.

Crosul Vedetelor

crosul vedetelor

Primul dintre evenimente, s-a desfasurat sambata in parcul Herastrau si a facut parte din strategia de promovare a Maratonului International Bucuresti. A fost un cros mai mic, de doar 1,2Km si au fost oameni de toate culorile, amatori, veterani si chiar sportivi de performanta: Elisabeta Lipă, campioană olimpică la canotaj, Andreea Răducan – campioană olimpică la gimnastică, Angela Alupei – campioană olimpică la canotaj şi Otilia Bădescu – campioană olimpică la tenis de masă. Am fost si o mica echipa de la Ro Club Maraton care a luat si primele locuri :D. A fost un eveniment destul de mic, care insa a atras atentia presei, insa din pacate in loc sa scrie de eforturile organizatorilor de a promova acest eveniment, de faptul ca au reusit sa il organizeze si pe vreme de criza, de faptul ca vor dona sumele de bani colectate la cursa populară către două organizaţii neguvernamentale – “Hospice Casa Speranţei” şi “Viitor Plus Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă” au ales sa scrie cu pixul Dan Diaconescu striri de genul “Vedetele au chiulit de la crosul lor”.

Crosul Petrom

crosul petrom

Asa cum anuntam acum cateva zile, Petrom a reusit sa organizeze si anul aceasta “crosul pentru piste”. Au reusit sa adune ceva lume. Din ultimele calcule au anutat parca peste 2300 de participanti, daca tin eu minte. Ceea ce inseamna 2300m de pista de biciclete :). Stiu ca nu pare mult, dar sunt niste metrii in plus, care poate vor scoate lumea mai mult la biciclit prin Bucuresti.
Mi-a placut faptul ca Petrom pare sa se implice destul de mult in proiectele pentru biciclete din Bucuresti, si chiar o sa colaboreze cu Primaria pe alte piste inafara de asta de la Cros. M-a bucurat si faptul ca am citit ca dupa crosul de anul trecut pista construita nu a fost asa de stralucita, si si-au asumat esecul si ar fi construit alta in Herastrau.

Cat despre concurs, a fost frumos pe de-o parte ca am vazut destul de multa lume la cross, si copii si mai varstnici. A fost destul de frumos organizat. Un pic de breambureala la start, poate si din cauza ca nu era bine marcat si din cauza tuturor care incercau sa se pozitioneze cat mai in fata, spre disperarea unuia dintre organizatorii care striga disperat la toti sa stea in spatele benzii :)). S-a plecat ca la Plevna :)) si a trebuit sa fac un pic de slalom printre prichindei care alergau, insa pana la Arcul de Triuf deja aveam cale libera, lumea se rasfirase. Mi-a placut ca pe ultima suta de metri a fost un kinder la vreo 10 anisori care alerga disperat sa ma depaseasca si a strigat mama lui de pe margine … hai Andrei, si acesta a dat drumul la nitro si m-a depasit. Felicitari.
Sper ca toata lumea care a participat sa continue sa faca miscare si acesta alergare sa nu fi fost doar un eveniment singular.

Gata si cu rapotul de weekend.
A inceput saptamana, urmeaza cateva antrenamente pentru Maratonul Piatra Craiului. Wish me luck :).

Cheers

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.