Un noua generatie in home media centers

Aseara am apucat sa intru putin pe canalul Ustream al lui Chris Pirillo care prezenta conferinta GnomeDex si ma prins imediat.

Era o prezentare la un nou software pentru un home mediacenter numit boxee.

boxee este un social media center. Cu boxee poti sa vezi filme si poze, asculti music de pe PC-ul tau sau de pe internet. Poti deasemenea sa imparti cu prientene tai filmele, muzica sau pozele pe care le vezi pe boxee, sa trimiti recomanadari si nu numai.

boxee este construit sa functioneze cu o telecomanda ( fiind destinat sa fie folosit ca mediacenter impreuna cu un televizor cat mai mare šŸ˜€ ), inca poate fi controlat si cu tastatura.

Odata instalat boxee va incepe sa scaneze hard-urile locale pentru filme, muzica si poze automat. boxee va incerca deasemenea sa caute pe internet informatii despre fisierele media pe care le ai incluzand artwork, recenzii, descrieri etc., pentru a face ca libraria ta media sa fie mult mai completa si navigarea prin ea sa fie in acelasi timp si utila si distractiva ( decat daca te-ai uita la o lista de fisiere ).

boxee este bazat pe cel mai bun mediacenter, xbmc.

Daca nu ai inteles cam care e marea smecherie, ei bine afla ca acest soft va aduce continut ( filme,muzica, imagini ) direct pe monitorul/televizorul tau intr-un mod organizat atat de pe calculatorul tau dar si de pe serviciile specializare de pe internet, gen youtube si last.fm. Continutul de pe internet nu va fi adus asa fara logica, el va iti va recomanda la ce sa te uiti ( poze si video ) sau ce sa asculti bazanduse pe interesele tale, recomandarile prietenilor tai, si la ce s-au uitat ei. Astfel poti ajunge sa gasesti un video super interesant pe care altfel nu l-ai fi gasit in multitudinea de video-uri de pe youtube.

Dar asta nu e tot, boxee se poate conecta cu alte dispozitive din reteaua ta de acasa, fie ca vorbim de alte calculatoare, dispozitive de stocare sau dispozitive mobile ( care insa au o modalitate de comunicare cu reteua locala ) si sa “traga” continutul de pe acel dispozitiv ( muzica, filme, poze ) si sa il poti viziona in boxee. Insa din cate am inteles eu, el nu importa fisierele, totul este live, el numai construind o librarie cu informatii despre fisiere si locatia lor, astfel ca se rezolva o problema cu unele librari care au “bunavointa” de ati organiza ele fisierele pe care le “manageriaza”, inlocuind meta-data si unele chiar mutand sau copiind fisierele in propria structura de directoare.

Daca nici pana acum nu v-am trezit interesul, mai adaug inca doua lucruri:
– este GRATUIT si OPEN-SOURCE, da nu am scris gresit e gratuit si mai mult e open-source asa ca toti cu suflet de “hacker” pot modifica aplicatia, scire module suplimentare pentru el sau scrie o noua tema pentru interfata.

– Are versiuni pentru windows,mac si linux … baietii nu sunt deloc OS-rasist :).

Singuara veste proasta este ca boxee e inca in versiune alpha si nu ofera link-ul de download decat la un numar limitat de persoane. Pentru a obtine unul trebuie sa te inscrii pe site ( am facut si eu asta aseara ) si in fiecare luni ei trimit link-uri la un numar limitat de alpha testers. Din mail-ul primit de la ei se pare ca lista de asteptare e destul de lunga, asa ca poate dura vreo cateva saptamani pana primesti un link. Eu am reusit sa ma inscriu cu un link de la GnomeDex care ar trebui sa ma puna un pic mai sus pe lista, asa ca fingers crossed poate primesc si eu un link in o luna šŸ˜€

Pana atunci aveti 2 prezentari video si niste screeshoot-uri mai jos.
Enjoy.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.