Trans Romania Run 2012 – etapa 4 – Brosteni ~ Ruginesti

A trecut şi etapa 4. Aş putea spune că am trecut de un sfert din Trans România Run, că să fim optimişti. Se pare că există cineva acolo sus care ţine la noi şi ne-a dat şi astăzi o etapă frumoasă cu umbră şi ploaie la final. A glumit puţin cu noi şi ne-a dat cam multă, dar asta probabil pentru că înainte ne-am tot rugat să avem ploaie, aşa că nu comentăm :-p.

Etapa a început de la intrarea în Broşteni şi până la coada lacului Izvorul Muntelui lucrurile au trecut destul de uşor. Aici trecem pe lângă “Piatra Dracului”, un bolovan înalt şi ascuţit, înfipt în mod straniu în mijlocul drumului :-p. Legenda spune că acum mii de ani cineva a observat stânca şi a spus: Cine dracu’ a pus piatra asta aici? Şi aşa i-a rămas numele, care acum a ajuns în formă prescurtată (legendă originală aici).

De aici începem urcarea pe marginea lacului, având parte de umbră şi un peisaj superb. Când începuse să ne bată soarele mai tare a venit salvarea: o ploaie cu bulbuci. Oana s-a oferit să stau în maşină cât trece, dar în 3 minute eram ud până la piele aşa că nu mai avea niciun rost. Acum în alergând prin ploaie cred că păream chiar normal. Nu eram un nebun care alergă aşa degeaba, ci un om normal ce fugea de ploaie.

Restul zilei l-am petrecut la o pensiune foarte faină (pensiunea Estival) pe malul lacului. Va zic doar atât: cameră la mansardă cu scară japoneză, privelişte spre lac şi piscină :-p. Puteţi vedea câteva poze mai jos.

Traseu


Running route 1679573 – powered by Runmap 

Poze

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.386040578118355.104204.155693917819690&type=3

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

2 Comments

  1. Domnilor, sunteti foarte departe de romanul “mediu” ca sa zic asa. De romanul care sta in carciuma toata saptamana, ian duminica se duce sa bea multa bere la un gratar. Pe langa acel roman sunteti adevarati extraterestri.
    De fapt chiar denumirea de “Piatra Dracului” mi-a adus aminte de o exceptionala carte SF, “Picnic la marginea drumului”, unde existau artefacte extraterestre denumite “Chelia tantarului”, Piftia Vrajitorului”, “Puful Arzator”, etc.
    Si pentru ca in cartea aia nu apare nici macar uin extraterestru, a trebuit sa fiti inventati voi si “Piatra Dracului” ca sa creati o aventura aflata mult in afara puterilor unui pamantean mijlociu.
    Respectul meu pentru efortul Dumneavoasra este nemarginit.
    Mult succes in continuare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.