The Pleasant Revolution – un tur muzical pe biciclete


De pe changeyourliferideabike.blogspot.com am aflat de un grup de muzicieni care au făcut un tur pe bicicletă, nu de plimbare, ci un tur de concerte. 3000 de mile din North San Juan, California până în Palenque, Chiapas, Mexic, şi-au cărat instrumentele şi tot echipamentul pe bicicletă.

De unde această idee nebunească? Dintr-un cântec: “Ride to Believe”. Mulţi după o noapte de petrecere inspiraţi de un cântec îşi fac planuri măreţe să plece într-o aventură, îşi fac strategii, se uită pe calendar, dar după câteva ore de somn revin la realitate. Se pare că Ginger Ninjas şi-au urmat visul şi în 1 noiembrie 2007 au plecat într-un tur de concerte până în Belieze. Fără autobuz, fără o echipă de evenimente, fără concerte prestabilite, în schimb au încărcat tot echipamentul de camping, instrumentelele şi echipamentul de sunet pe biciclete şi au plecat. În plus, bicicletele nu erau doar un mijloc de transport, ci şi generator de curent pentru echipamentul de sunet.

Un rezumat al aventurii: 7 luni, peste 100 de concerte şi 320.000 Watt/h salvaţi prin folosirea bicicletei la producerea energiei.

Încă de la începuturile turului intră în contact cu un producător de film care se hotărăşte să meargă cu ei şi să documenteze întreaga experienţă. După tur s-au strâns peste 200 de ore filmate.
Acum ei încearcă să strângă 20.000$ pentru editarea şi producerea documentarului. Mai multe informaţii poţi afla de pe site-ul lor: http://gingerninjas.com/the-film/ şi poţi dona pe pagina proiectului aici.

Acum această nebunie a devenit un nou mod de a ţine concerte: bicyclemusicfestival.com

Live în concert

Prezentare proiect

Trailer film

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.