Te invit ca mentor în programul Youth Run Romania

De când am lansat programul Primul Maraton, alături de Oana și Marian, a existat ideea dezvotării unui program similar pentru tineri. Acum un an am incercat un mic demo, dar anul acesta pornim la drum mai oficial cu programul Youth Run Romania.

Youth Run Romania este un program destinat tinerilor cu scopul de a-și conștientiza capacitatea lor pentru reușită printr-un program de mentorat prin alergare pe distanțe lungi.

Programul este pentru tineri cu vârstele între 16 și 19 ani ce vor antrena alături de mentori voluntari timp de …. săptămâni, de 3 ori pe săptămână, pentru a culmina cu un examen inedit: participare la Semimaraton București.

Nu am inventat noi roata, astfel de programe au loc anual în mai multe locuri din lume, unele din cele mai cunoscute fiind: Students Run LA și Students Run Philly Style.

Te invit să te înscrii ca mentor

Mentori sunt facilitatori voluntari al antrenamentelor din cadrul programului Youth Run Romania. Ei trebuie să își asume între 4 și 8 ore pe săptămână pentru a conduce unul din cele două antrenamente din timpul săptămânii și unul din weekend.

Pentru o mai bună gestionare a programului, tineri alergători vor fi împărțiți în echipe de 8 până la 14 participanți ce vor fi conduse de o echipă de 4 mentori, un coordonator, un lead mentor și doi mentori asistent.

Noi te vom ajuta cu resurse și suport pentru ați îndeplini misiunea: programe de antrenamente, sfaturi despre conducerea sesiunilor de antrenament etc.

Detalii complete despre responsabilitățile unui mentor și formularul de înscriere îl găsiți aici.

Vis pentru viitor

Sperăm ca această ediție a programului să fie începutul unui program-sablon ce poate fi replicat în orice școală din România de câtre profesorul de sport sau orice altă persoană interesată de a introduce programul Youth Run Romania. Astfel speram să atragem cât mai mulți tineri câtre un stil de viață activ și sănătos.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.