Tandem BikeFland – o poveste frumoasă despre sport

Tandem BikeFland este o nouă ispravă marca Florin Georgescu. Între 26 iulie și 2 august, 30 de copii cu probleme de vedere vor învăța cum să practice ciclismul în tandem.

Pe Florin l-am apreciat mereu pentru pasiunea pentru sport. L-am văzut la câteva evenimente făcând tandem și dacă nu mă înșel cred că a participat în ștafetă chiar la un TriChallenge.

Mai multe detalii despre Florin si povestea BikeFland găsiți în comunicatul de mai jos.

Eram un om destul sedentar înainte, noroc cu prietenul meu Alexandru că s-a sezisat. El m-a convins să mergem pe o bicicletă în tandem. Ideea era să combatem sedentarismul meu zi de zi, dar ne-a plăcut așa de mult ciclismul în tandem, încât am conceput proiectul Doi pe Bicicletă și am plecat în jurul României. După asta, în 2012, am pedalat de la Arad la Londra, cam 100 kilometri pe zi, pe vânt, ploaie, dealuri, aici chiar am simțit de câteva ori că nu mai rezist psihic. Atunci mi-am dat seama cât de mult poate schimba sportul viața unui om și am înființat Asociația Club Sportiv Tandem Arena, cu scopul de a aduce sportul mai aproape de oamenii cu deficiențe.

Vara trecută, opt ani mai târziu, Florin a găsit finanțare să dezvolte tabăra Tandem BikeFland, unde copiii nevăzători au învățat să meargă pe biciclete în tandem. Proiectul a avut un real succes, atât pentru părinții care au avut încredere să-și lase copiii în tabără, cât și pentru cei implicați, de la văzători, la copii nevăzători sau antrenori.

Anul acesta proiectul Tandem BikeFland a primit din nou sprijin din partea finanțatorului, iar prima serie de copii deja s-au întâlnit între 10 – 17 iulie la Izvorani, urmând ca între 26 iulie – 2 august să revină grupuri de copii din Brașov, Timișoara și Cluj Napoca. La finalul proiectului, toate bicicletele tandem folosite vor fi donate către școli, un total de 328 de copii se vor putea bucura de ele pe tot parcursul anului.

Sportul, o metodă de incluziune socială

Pe lângă beneficiile asupra sănătății, paraciclismul facilitează mai mult decât orice domeniu cheie din activitatea umana, procesul de incluziune socială. Tinerii nevăzători învață în zilele pe care le petrec în tabără să aibă mai multă încredere în ei, să dezvolte relații de prietenie, să formeze o echipă, să treacă de bariera dizabilităților și să se bucure de mersul pe bicicletă.

Copiii care vor participa în tabără la Izvorani, vor fi însoțiți de 30 piloți voluntari de biciclete tandem, iar cursurile de pregătire vor fi susținute de șase instructori sportivi. Se vor desfășura zilnic două antrenamente pe bicicletele tandem, un antrenament pe pista de atletism și unul la bazinul de înot.

Tabăra Tandem BikeFland 2 va fi urmată de Campionatul de Ciclism în Tandem

Campionatul de Ciclism în Tandem avea loc în luna octombrie la Timișoara,la această competiție vor participa aproximativ 50 de echipaje de tandem din toată țară, dintre care o parte fiind copii care s-au antrenat în tabără. Competiția va fi deschisă atât bicicletelor în tandem, cât și bicicletelor single.

Pentru mai multe detalii despre proiect puteți acces pagina de Facebook a proiectului, Tandem Arena sau pe site-ul www.instaredebine.ro

Mulțumim pentru suport și celor de la KEIA, OMV Petrom și partenerilor media: Agerpres; IQool; PRWave; ȘtiriONG; Acasă.ro; România Pozitivă; CSR Media; Cooperativa Urbană; Gala Societății Civile; Catchy; Femeia; Suntpărinte.ro; The CSR Report

Despre Clubul Sportiv Tandem Arena

Clubul Sportiv Tandem Arena a fost înființat în anul 2013, cu scopul de a oferi oportunitatea persoanelor cu dizabilități de a practica activități sportive paralimpice. În cei 5 ani de activitate, Tandem Arena a organizat proiectele precum Sportul pentru toți, School Bikes și Campionatul Național de Tandemuri cu impact în rândul populației cu deficiențe de vedere, cu precădere pentru practicarea pedalatului în tandem și a înotului.

Scopul Clubului Tandem Arena pentru următorii ani este identificarea și pregătirea a cel puțin 2 echipaje de ciclism în tandem, pentru participarea la competițiile premergătoare Jocurilor Paralimpice din anul 2020 de la Tokyo și participarea la această competiție.

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1220

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.