Sustii campaniile pentru miscare si sport … demonstreaza

Introducere

Nu stiu daca am fost eu mai atent anul acesta la evenimente, dar mi s-a parut ca lumea s-a intrecut pe sine in sustinerea de campanii pentru miscare si invitatii la sport. Asta, pornind de la invitatia lui Tudor Chirila, continuand cu campania “Miscarea contra statului” a lui Mircea Badea si terminand cu diverse campanii de sanatate care incurajau miscarea, mersul pe bicicleta si sportul in general.

Cum sa demostrezi ?

Daca te numeri printre persoanele care sustin sus si tare aceste campanii printr-un comment pe un blog, sau dand un reTweet, te provoc sa faci si ceva concret: vino si participa duminica 18 octombrie la Maratonul International Bucuresti. Daca nu la maratonul propriu-zis, macar la cursa populara de 4km, sau cel putin vino si sustine-i pe cei care alearga.
Ca informatie suplimentara: banii stransi din taxa de la cursa populara se vor duce catre organizaţiile nonguvernamentale Hospice “Casa Speranţei” – pentru îngrijirea pacienţilor cu boli incurabile în stadii avansate şi la ViitorPlus – pentru plantarea cât mai multor copaci şi îmbunătăţirea calităţii mediului în care trăim.

Pentru cine e invitatia ?

Pai e pentru toata lumea, pentru persoanele care au prieteni, colegi care participa la Maraton: veniti sa ii incurajati.
Dar cu predilectie invitatia aceasta este pentru oamenii care se regasesc in una din frazele de mai jos:

– daca sustii campaniile pentru miscare doar cu un reTweet sau un comment, demonstreaza ca o sustii intr-adevar venind si incurajindu-i LIVE pe participanti
– daca esti ziarist si critici faptul ca vedetele nu participa la evenimentele de miscare, fa tu primul pas si participa. Daca vii tu… vor veni si vedetele:)
– daca esti “persoana publica” si iti place sa spui ca sustii sportul si miscarea, fa putin loc in agenda pentru ziua de duminca si demonstreaza prin fapte.
– daca critici statul ca nu sustine miscarea si sportul, fa tu primul pas si sustine-i pe cei care fac miscare si fara ajutorul statului.
– daca critici statul ca nu premiaza suficient sportivii, premiaza-i tu pe participanti cu aplauze. Pentru ei, incurajarile tale (mai ales pe la km 35 :-p al maratonului) inseamna mai mult decat crezi.
– daca nu poti dormi de gandurile la imaginea proasta a Romaniei, fa un pas spre imbunatatirea ei prin participarea fie ca alergator sau sustinator al Maratonului. Asta pentru ca si asa, prin competitii majore de maraton, va putea ajunge si Bucurestiul in randul capitalelor europene macar la acest capitol.

De ce aceasta invitatie ?

Pentru ca ma deranjeaza cand vad atatea campanii de publicitate care promoveaza miscarea si care de multe ori sunt doar “publicity stunts”, insa cand e vorba de un eveniment intr-adevar important precum Maratonul International Bucuresti, nimeni nu reactioneaza. Si, poate, printr-o intamplare fericita cineva isi v-a aduce aminte ca urmeaza acest eveniment si il va promova la randul sau.

Ne vedem duminica la start.

PS: nu posta un comentariu sa imi dai dreptate, demostreaz-o venind la maraton, fie ca alergator sau ca sustinator.

Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1217

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.