Stilul Păcală la ski de tură

Deși draga mea soție a avut grijă să am un super echipament pentru ski de tură nu am ajuns prea des la munte să îl pun la muncă. Ba nu era zăpadă, ba nu puteam noi pleca din București. După o lungă așteptare am reușit să ajungem weekendul trecut la un prim traseu de ski de tură adevărată în Ciucaș. Până acum le-am folosit mai mult pe pârtie, dar acum urma să facem un traseu adevărat. Cel puțin așa era planul original, până la urmă am făcut stilul Păcală la ski de tură.

La o mică ședință cu echipa Galantom ne-am decis să facem o tură în Ciucaș. Zis și făcut. Sâmbătă dimineață ne-am strâns în două mașini o trupă de 9 și am plecat cu speranța că ploaia sănătoasă din București este ninsoare la munte.

Planul inițial era să urcăm la Muntele Roșu și să plecăm în tură de acolo. Poate chiar să găsim și cazare acolo pentru sâmbătă noaptea. Din păcate drumul avea câteva porțiuni de gheață așa că nu am putut urca cu mașina. Așa că ne-am reorientat spre pasul Bratocea ca punct de plecare.

Stilul Păcală la ski de tură

Parcăm mașinile și ne pregătim să plecăm în tură. Scot skiurile, îmi pun clăparii și când aproape să plecăm îmi dau seama că nu găsesc focile :(. Le caut peste tot dar degeaba, nu sunt si pace. Așa că mă resemnez, prima ieșire la ski de tură o să fie defapt pe două picioare. Mă dezechipez de ski și încep tura în adidași când mă găndesc că mă pot bucura măcar pe jumătate de ski. Fug înapoi la mașină îmi iau din nou clăparii în picioare, prind skiurile de rucsac și o iau repede să prind trupa din urmă.

Ski de tură în Ciucaș

Până la urmă dacă tot am fost căscat măcar să mă chinui un pic și în plus testez și clăparii (Dynafit TLT6) mai intens. Dacă mă înteleg cu ei să parcurg o zi întreagă la mers cu siguranță o să fie perfecți și la o zi de ski de tură. În plus, la coborâre tot prind și eu un pic de ski 😀

Se pare că dacă tot mergem așa rar la ski, până și vreama ține cu noi. Asta pentru că am avut parte de o zi perfectă pentru munte.

Ski de tură în Ciucaș

Am ajuns până lângă vârful Bratocea (nu ne-am străduit prea tare să dăm din picioare), iar de acolo am decis să ne întoarcem înapoi la mașini.

Ski de tură în Ciucaș

Coborârea a fost genială, a fost prima coborâre adevărată de ski de tură pentru mine. Bineînțeles că am mai luat câteva trânte, dar dacă nu guști un pic și din zăpadă nu progresezi și nu e deloc fun 😀

Totuși, sunt foarte mulțumit de cum am reușit să mă țin pe skiuri 😀 Și mai mulțumit sunt de cum s-au comportat clăparii. Nu am avut nici o problemă cu ei. Nu m-au bătut deloc, nu i-am simțit prea duri la urcare și nici nu mi-au înghețat picioarele 🙂

A doua zi am făcut o tură scurtă până la Muntele Roșu și am făcut și un #GalantomDeZăpadă
2015-02-01 12.46.29

Acum tot ce pot să sper este să țină zăpada cât mai bine, poate mai apucăm și weekend-ul următor o tură scurtă 😀

Share your love
Gabriel Solomon
Gabriel Solomon

Ultramaratonist, Galantom, organizator de evenimente sportive

Articles: 1218

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.