Era odata un coder php care a facut cateva site-uri, pana cand l-a un moment dat a zis ca trebuie sa tina site-urile astea undeva mai organizat. Asa ca s-a decis el sa isi ia un VPS. Asa ca s-a apucat sa caute in stanga si in dreapta de unde as putea sa isi ia aceasta minuntata masinarie.
Dupa multe cautari s-a hotarat la un negustor din cetatea Napoca care era cunoscut sub numele de ElvSoft. Toate pareau perfecte, nu era nici prea scumpa, pentru ca micul coder nu isi permintea cea mai frumoasa masinarie, dar parea de incredere negustorul. In plus precaut coderul ii cere negustorului sa faca copii de siguranta la toate site-urile in mod automat, ca sa nu aibe griji.

Dar intr-o dimineata masinaria nu a mai vrut sa functioneze, lipseau niste fisiere din ea. Suparat coder-ul suna pe negustor si il intreaba de ce nu merge masinaria, si unde sunt fisierele lipsa. Acesta da din umeri si spune ca nu il poate ajuta.
Atunci coderul ii cere copiile de siguranta de o zi in urma. Dar negustorul spune ca ultimele copii sunt de acum 20 de zile, pentru ca solutia de backup s-a stricat.
Asa ca coderul ramane cu fisierele lipsa si tb sa refaca tot ce a muncit in ultimele 20 de zile.
Si-am incalecat pe tastatura, si v-am spus povestea mea.

Adaptare dupa o poveste adevarata: in care fisierele lipsa erau toate repository-urile de SVN.

gaby solomon

Buna ziua,

Acum am observat ca lipsesc niste fisiere de pe server.
Lipsesc toate fisierele de svn repository si TRAC. si nu stiu unde au disparut.
ele se gaseau normal in /coding/svn/repository/gsdesign ( aici sunt mai multe foldere pe companii si proiecte )
la fel si la trac in /coding/trac/gsdesign …..

Va rog sa imi spuneti unde au disparut fisierele … pentru ca eu nu am mai intrat de mult pe server. prin root si nu vad cum ar fi putut fi sterse.

Reprezentant Elvsoft

Buna ziua,

Nu gasesc informatii care pot sa conduca la o cauza a lipsei fiserelor din directorele indicate. Voi incerca sa gasesc care sunt cauzele posibile si va voi informa in acest sens.

Reprezentant Elvsoft

Buna ziua,

Ne cerem scuze pentru aceasta situatie, o eroare aparuta in Virtuozzo a prevenit desfasurarea procesului de backup in conditii normale. Ultimul backup complect si valid este cel din 02 iunie.

In vederea recuperarii fisierelor va rog sa verificati statia dumneavoastra de lucru, si statiile colaboratorilor dumneavoastra pentru a incerca o recuperare a fisierelor care pot fi pastrate aici.

Ca urmare a acestei situatii neprevazute intelegem ca ne facem vinovati de nefunctionare corespunzatoare a servicului pe care vi-l oferim, si va informam ca aveti, cu titlu de compensatie, timp de o luna gratuitate pentru serviciile pe care le aveti la firma nostra. In speranta unei colaborari pe viitor, va asiguram de o mai buna gestiune a serviciilor noastre.