Azi a fost ziua pentru care m-am pregatit si am alergat ( de nebun daca ne luam dupa reclama lor ), am participat la maratonul international Bucuresti.

Oficial Stats: 19th place with 3h:30min.

A fost mai mult decat o experienta, si una chiar foarte placuta. Desi imi facusem tricoul de maraton, pana la urma am alergat cu un alt tricou, si anume tricoul clubului Ro Club Maraton ( mersi Serban ) .

Asta fiind una din partile frumoase, faptul ca m-am intalnit cu membri clubului si Serban Damian si am devenet neoficial membru al clubului ( mai trebuie sa completez si cererea de membru 😀 ). Astept cu nerabdare intalnire de la club si alergarile in grup ( inca un aspect pozitiv la mutarea in bucuresti  ).

Despre cursa ce sa spun, a fost interesanta, chiar foarte interesanta.
Sambata aveam ceva emotii pentru cursa, asta si din cauza ca era primul maraton, dar si pentru ca la un antrenament usor de vineri am simtit o usoara durere in piciorul stang, si mi-a fost frica sa nu patesc la fel si in timpul cursei. Din fericire nu s-a intamplat :D.

La start s-au aliniat am inteles in jur de 350 de oameni la toate cursele, eu concurand cu 102 la cursa de maraton. Startul a fost destul de misto, m-am asezat undeva la mijloc ( sa am destui jack rabbits sa depasesc 🙂 ).

Desi primul tur ( ~10 Km ) am dat destul de repede ( ~4.00 min / km ) , dupa asta m-am mai linistit si am decis sa merg la pasul meu. Nu prea m-am tinut de cuvant, cand vedeam pe cineva ca incetineste sau chiar merge nu puteam sa nu ma abtin sa bag tare. Desi “specialisti” spun ca nu e bine sa alergi in stilul asta, la mine se pare ca a functionat.

Desi multi m-au avertizat de Km 35 cand e posibil sa “lovesti zidul” si corpul tau sa nu mai vrea sa alerge, se pare ca am trecut usor peste el, chiar tot asteptam sa vad cum este si nu a venit :))
Pe ultimii 2 Km am simtit o usoara durere in picior cand il indoiam … dar am avut cativa alergatori in fata care m-au motivat sa “bag” mai repede si sa uit de durere. Dupa ce i-am depasit pe ultimul deal inainte de finish, totul era “in the bag” o mica portiune dreapta si apoi la vale catre finish ( mereu ma gandeam ca exista una cand urcam dealul :)) )

Cam atat am avut de povestit. Sper sa se continue traditia, nu as vrea sa se anuleze primul meu maraton :). Organizare a fost OK, au dat si energizate, cam aiurea ca erau cam rar punctele de rehidratare ( la 5km ) dar in rest eu zic ca a fost OK.
Felicitari organizatorilor ca au reusit sa tina acest maraton in ciuda scepticilor care sustineau ca romanii nu alearga.
Sper la un start de 15 minute la anul :)).