Niste baieti cu drag de MTB si-au zis sa organizeze un concurs de cross country pentru bietii biciclisti din Bucuresti si nu numai care erau insetati de un astfel de concurs. Asa ca au organizat concursul “prima evadare“.
Mai bine nici nu se putea, pentru ca tocmai ratasem duatlon-ul de la Sf. Gheorghe din motive organizare personala 🙁 … asa ca atunci cand am vazut concursul pe net … m-am si inscris :D.

Astazi dis de dimineata am plecat spre linia de start inarmat doar cu strictul necesar, as light as posible, desi ma gandeam sa imi iau un rucsac micut sa imi tin anumite chestii … am zis ca mai bine nu … ca am mai patit sa regret ca am carat lucruri inutile. Asa ca imbracat in colantii de bicla, am dat usor la pedale spre Academia de politie. Drumul spre start a fost interesant ca vedeai venind din stanga si din dreapta biciclisti parca atrasi de un magnet.
Startul era imposibil sa nu il vezi … era cea mai mare concetratie de biciclete pe cm2 pe care am vazut-o.

Cursa

Dupa cateva amanari … 5 … 4 … 3 … 2 … 1 … start.
S-a plecat un pic cam inghesuit … si dupa o scurta portiune de asfalt am intrat in padure. Let the games begin.

Traseul a fost superb, cam dificil in unele parti, cel putin pentru mine la a doua cursa pe MTB, nu au fost diferente de nivel, dar portiunile cu noroi sau cu damburi destul de pronuntate de la tractoare te puneau un pic in priza. Din pacate tot aceste portiuni limitau depasirile … si mai aiurea era ca se mergea in coloana si cand tipul din fata se dezechilibra … se opreau toti :)).

Impresii

Dar trecand peste toate, la final era super happy, cel putin eu am fost, si am vazut ca nu eram singurul. Unii spuneau ca ar veni inca o data duminica viitoare daca s-ar tine … sincer si eu :))

Acum cativa s-au mai plans de organizare, de intarzierile de la start si la de la premiere, de faptul ca s-a terminat apa la checkpoint-uri si asa prea rare, de marcarea traseului. Majoritatea care se plang sunt cei care s-au ratacit si astfel au pierdut din pozitia pentru care s-au luptat pana atunci.

In primul rand eu zic ca ar trebui sa incurajam aceste competitii si asa prea rare, cu siguranta ca au exitat anumite probleme organizatorice, dar daca vrem sa avem acel concurs la care sa nu existe aceste probleme trebuiesc sprijinite cele care exista si dupa ceva editii cred ca se va ajunge acolo. Nu spun ca nu e bine ca aceste probleme sa fie spuse … doar ca pe forumul ciclism.ro exita unii care spun ca nu ar mai participa, si ca organizarea a fost foarte proasta etc.

Mia culpa

Iar pentru unii care s-au ratacit, in primul rand a existat si un efect de turma :)) … adica toata lumea se orienta dupa altii din fata … si daca cei din fata greseau … toti se luau dupa ei. Si eu m-am ratacit, la mine e o traditie se pare, cel putin asa am patit si la dutlonul de la brasov.
A si pentru cei care s-au ratacit la intersectia cu banda galbena si alba si au luat-o inainte … si mai vreti sa puneti un nume langa injuratori … eu am luat-o inainte si alti 20 si ceva de concurenti au luat-o dupa mine …. mie mi se pare funny, dar se pare ca unii sunt mai competitivi din fire.
Nici mie nu mi-a placut ca am tras tare .. si apoi din primul in plutonul ala .. am devenit ultimul si a tb sa redepasesc unii oameni .. dar asta e.

Si ca sa inchei pana nu palavragesc prea mult.
Am fost si mi-a placut enorm, toate greutatile au facut ca senzatia cand am trecut finish-ul sa fie mai intensa.

Cheers.

PS: am uitat sa ma laud 🙂 .. locul 42 din ~500